Warmondse ondernemers niet blij met 'anderhalf jaar wegwerkzaamheden'

Warmond n Business Platform Teylingen (BPT) heeft in een brief zorgen geuit aan het college van B&W over de geplande wegwerkzaamheden aan de Herenweg en Warmonderhekbrug. De ondernemers vrezen een verlies van inkomsten, doordat bezoekers het dorp anderhalf jaar lang veel slechter kunnen bereiken. Ze vragen de gemeente om in overleg met de ondernemers een nieuwe planning te maken.

De herinrichting van de Herenweg is opgeknipt, met daartussenin de vervanging van de Warmonderhekbrug. De planning is om voor deze zomer de werkzaamheden vanaf de Wasbeeklaan tot aan de Bloemistendam uit te voeren. In de zomer zijn er dan geen werkzaamheden. De Warmonderhekbrug wordt pas na de zomer vervangen. B&W besloot hier in november toe, omdat de werkzaamheden een te groot nadelig effect op de economische- en toeristische sector zouden hebben. Nadat de brug is vernieuwd, start in 2022 het herinrichten van het deel Herenweg van de Bloemistendam tot aan de Padoxlaan.


Afsluitingen

In een brief aan B&W vraagt BPT om die planning nu te herzien. Voorzitter Guy Seelen, en Arjan Heijl, bestuur BPT afdeling Warmond, laten weten dat de huidige coronamaatregelen er ook voor de Warmondse ondernemers flink in hebben gehakt. Die zijn blij als ze straks weer klanten kunnen ontvangen, maar vragen zich af hoe dat moet. "De aaneenschakeling van werkzaamheden, met als gevolg een lange periode van afsluiting van doorgaande wegen (opgeteld zo'n anderhalf jaar) en slechte bereikbaarheid, ook via het openbaar vervoer, van de dorpskern van Warmond en de Veerpolder." Daarbij stippen ze aan dat het watersportseizoen in april al wordt geopend. Ook is een argument "de ultra korte termijn waarop bekend gemaakt is dat de Herenweg (Bloemistendam-Beatrixlaan) langdurig afgesloten gaat worden voor vernieuwing van het wegdek." De brief wordt ondersteund door 39 ondernemingen in Warmond.


Nieuwe planning

BPT vraagt aan B&W namens alle ondernemers in Warmond om "dringend om de gemaakte planning voor de voorgenomen werkzaamheden te heroverwegen; om een nieuwe planning te maken, en om deze met de betrokken ondernemers af te stemmen."