Koninklijke onderscheiding voor Foka Koerts

Sassenheim n Burgemeester Carla Breuer maakte op donderdag 11 februari aan Foka Koerts-Post (68) bekend dat zij koninklijk is onderscheiden.

De bekendmaking gebeurde digitaal, tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim. Mevrouw Koerts wordt gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanwege de corona maatregelen zal de fysieke uitreiking van de onderscheiding op een later moment plaatsvinden.


Foka Koerts werd in 1983 lid van Crescendo. Ze speelt als trompettist in het Groot Harmonieorkest en de verschillende ensembles van de vereniging. Haar betrokkenheid bij Crescendo reikt echter veel verder dan haar eigen muzikale bijdrage als trompettist. In 1994 trad zij toe tot het bestuur van de vereniging. Daarnaast werd zij in dat jaar de bibliothecaris van de vereniging en legde zij zich ook toe op het arrangeren en transponeren van muziek.


Belangrijke rol

Als bibliothecaris van de vereniging beheert, organiseert en onderhoudt Foka het muziekarchief en zorgt zij ervoor dat elke musicus voor een concert of optreden een passende muziekpartij op de lessenaar heeft. Lees verder op pagina 9.