Zonnebloem Voorhout zoekt nieuwe vrijwilligers

Voorhout n Afdeling Voorhout van de Zonnebloem organiseert, in normale tijden, activiteiten voor en bezoeken aan haar gasten. Zo’n bezoek thuis, bij een gast die dat wil, bestaat uit een praatje met koffie of thee erbij. Onze gasten zijn inwoners van Voorhout die zich eenzaam voelen en een lichamelijke beperking hebben. Door de coronacrisis zijn de activiteiten en bezoeken aan huis tijdelijk moeten stoppen. Wel zijn op veilige afstand, attenties afgegeven bij de gasten thuis.

"Maar, in de loop van dit jaar hopen we toch weer aan de slag te kunnen. De plannen liggen klaar maar er is EEN groot probleem … we komen vrijwilligers tekort! Daarom een beroep op iedereen die ons wil helpen om onze gasten weer wat kleur aan het leven te geven."


Twaalf activiteiten

De Zonnebloem Voorhout organiseert twaalf keer per jaar een activiteit. Alle hulp is daarbij welkom, ook al kun je maar een paar keer. Je bent van grote waarde bij de begeleiding van de gasten tijdens de activiteit, van vervoer per auto tot begeleiding ter plaatse. Daarnaast is er een grote behoefte aan vrijwilligers die een gast thuis willen bezoeken. Je kunt de vaak aanwezige eenzaamheid doorbreken en je bouwt een fijn contact op.


Aanmelden

Als vrijwilliger krijg je twee keer per jaar een activiteitenlijst, met het verzoek aan te geven voor welke activiteiten je je als vrijwilliger aanmeldt. Voor meer informatie, neem contact op met Dineke van der Meijden via 0252-215173.