Harmonie van St. Matthias houdt vol

Warmond n Ondanks alle maatregelen in coronatijd lukt het harmonie St. Matthias om alle geledingen muzikaal bezig te houden. De enthousiaste docenten Hendrik Jan Lindhout en Monique Horlings bieden digitale lessen aan voor de jeugdleden. Het is niet ideaal, maar inmiddels zijn zowel de leerlingen als docenten er aan gewend.


Dirigente Patricia Kerkdijk repeteert elke maandagavond via Zoom met de jeugdleden en daarna sluit ook de harmonie aan voor een gezamenlijke repetitie van ruim een uur. Patricia is heel creatief: de eerste maandag van de maand is een theorieles en tussendoor een leuk filmpje wat met muziek te maken heeft en de rest van de maand wordt er meegespeeld met You-Tube opnames. "Het haalt het natuurlijk niet bij samen musiceren in het Trefpunt, maar we blijven in elk geval bezig! Het fijne van digitaal repeteren is dat we elkaar toch zien en contact houden met de groep: steevast eerst even bijpraten en dan starten wordt er gestart.

Helaas is er nog weinig zicht op verandering, maar het voorjaar komt er aan en wie weet ook de buitenrepetities; u hoort gauw weer van ons!".


Bedankje van de Hersenstichting

Teylingen n Van 1 tot en met 6 februari vond voor de eerste keer de collecte van de Hersenstichting volledig online plaats. In deze week hebben veel enthousiaste online collectanten 1250 euro ingezameld in de gemeente Teylingen.


Hiermee kan de Hersenstichting meer onderzoek en betere behandelingen mogelijk maken voor iedereen met een hersenaandoening. Eén op de vier Nederlanders heeft een hersenaandoening. Denk bijvoorbeeld aan dementie, parkinson, depressie of hersenletsel na een ongeluk. Dit aantal blijft de komende jaren stijgen. Vroeg of laat raakt het ons allemaal, en dan staat je leven volledig op z'n kop. Met de opbrengst kunnen we samen hersenaandoeningen behandelen en in de toekomst voorkomen. Namens 4 miljoen Nederlanders met een hersenaandoening: bedankt voor uw bijdrage en hulp!


Collectant gemist? U kunt ook uw gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag of via www.hersenstichting.nl.