Celeste Split scoorde zes keer en hield TOP in de wedstrijd. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

TOP sluit lastige week af met drie punten

Sassenheim n Een zware week met twee wedstrijden leverden TOP/LITTA drie punten op. In de midweekse inhaalwedstrijd tegen koploper Fortuna/Delta Logistiek hielden beide ploegen elkaar mooi in evenwicht: 20-20. De eerste returnwedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen leverde twee punten, maar gemakkelijk ging dat niet. In een hele moeizame wedstrijd, vooral qua scores, wist TOP op wilskracht puntenverlies te voorkomen: 16-17. TOP kreeg in één week wel met twee langdurige blessures te maken: Nick Pikaar (breukje in elleboog) en Paul Anholts (knie) zullen de komende weken niet in actie kunnen komen.

Op de dinsdagavond werd de topper tussen het nog ongeslagen Fortuna/Delta Logistiek en de nummer 2 TOP/LITTA in Delft gespeeld. Voor beide ploegen was dit de eerste echte krachtmeting in deze aparte competitie. Al vrij snel in de tweede helft kwam Paul Anholts ongelukkig ten val op de gladde vloer, hij werd vervangen door Stan Postma. Fortuna kwam niet verder los dan twee doelpunten, want TOP haakte steeds weer aan, ook door een loepzuivere Jet Hendriks (7 goals). Bij 19-17 nam coach Leon Braunstahl een time-out, tevens werd Frank Mostard naar het andere vak geplaatst. Het resultaat was een mooie goal van Nick Pikaar, die helaas even later ongelukkig ten val kwam op zijn arm. Met nog vijf minuten te spelen stond er 20-18 op het scorebord en Fortuna had de wedstrijd in handen. Jet Hendriks schoot nog twee keer raak en bepaalde de eindstand op 20-20.

KCC

In de wedstrijd tegen KCC kon er geen beroep worden gedaan op Paul Anholts, Nick Pikaar. Thomas Tiggelman en Wouter de Koning startten in de basis. De thuiswedstrijd was een hele gemakkelijke geweest met een ruime overwinning voor TOP. KCC rook echter al snel kansen tegen een TOP dat vermoeid oogde en duidelijk moest wennen aan de nieuwe vakken. Celeste Split was één van de weinigen die er geen moeite mee had. Zij scoorde na het beginsignaal uit twee pogingen even zoveel keer en werd uiteindelijk topscorer met zes goals. Met een run van 2-5 naar 7-5 deed KCC het meer dan uitstekend. Bij 9-7 net voor rust miste TOP een strafworp en hiermee de aansluiting.

Spannend tot laatste seconde

Na rust kwam Tim Flokstra in het veld en daarmee kwam er meer afvang en energie in veld. Het was Barbara Brouwer die de 9-8 binnenschoot en Celeste Split zette TOP met een benutte strafworp weer naast KCC. Daarna kwam TOP iets beter in de wedstrijd. Bij 12-15 leek de wedstrijd definitief in het voordeel te zijn beslist, want KCC miste een strafworp waar Mick Snel deze wel benutte. De 13-16 van Split gaf weer lucht, maar met 15 - 16 waren er toch nog vijf minuten te spelen. Jet Hendriks werd uitgespeeld en zij benutte de strafworp: 15-17. De laatste minuut was nog bloedstollend met een stand van 16-17. Een bewuste overtreding van KCC betekende een groene kaart en een strafworp voor TOP. Deze werd gemist en met nog 12 seconden op de klok kreeg KCC nog de gelegenheid op de gelijkmaker, maar TOP kwam met de schrik vrij.