Aileen op een van de laatste foto's, samen met de sneeuwpop die haar moeder voor haar maakte. | Foto van de familie
Aileen op een van de laatste foto's, samen met de sneeuwpop die haar moeder voor haar maakte. | Foto van de familie Foto: pr.

'Aileen verdient nog een laatste keer in de spotlights'

Voorhout n De redactie ontving deze week een bericht van Celina de Winter. Ze verloor op 22 februari haar dochter Aileen (15) door een ongeluk op de Componistenlaan in Voorhout.

Celina: "Nog maar twee weken geleden heb ik foto's van onze sneeuwpop opgestuurd naar jullie redactie. Hij kwam zelfs in de krant. Stralend sta ik in de foto met onze sneeuwman, maar niets is meer zoals het toen was. De sneeuwpop was voor mijn lieve dochter Aileen. Zij had als huiswerk om een sneeuwpop te maken en daar een verhaaltje bij te schrijven. Haar leven lang heb ik -als het maar even kon- een sneeuwpop voor haar gemaakt. Toen wisten we nog niet dat dit de allerlaatste zou zijn."


Stralend is Aileen op de foto gezet naast die vreemde witte kerel in de achtertuin. Celina: "Samen hebben we lol gehad toen we er een vreemd verhaal bij verzonnen. De foto's wilde ze eigenlijk niet delen, want stel je voor dat haar klasgenoten ze te zien zouden krijgen. Ze mochten écht niet gepubliceerd worden. Maar 22 februari sloeg het noodlot toe. Mijn lieve meisje is aangereden en aan haar verwondingen overleden." De stralende foto van Aileen met de sneeuwpop stond tijdens de herdenking bij het Rijnlands Lyceum Sassenheim op een groot scherm geprojecteerd. "Al haar klasgenoten hebben gekeken naar haar stralende gezicht samen met die rare sneeuwman."


De foto met Celina en de sneeuwman is door de directe van Uitgeverij Verhagen uiteindelijk verkozen tot beste sneeuwpopfoto. Celina: "Vandaag zagen mijn ouders in de krant dat onze sneeuwman in de prijzen was gevallen. Dat mijn dochter in de prijzen is gevallen. Stralend sta ik in de krant op de foto, maar zo stralend zal ik nooit meer zijn, want wat toen zo normaal leek is niet meer. Aileen zit me vast vanaf haar wolkje ergens in de hemel uit te lachen. "Zo mama, je verdiende loon". Haar gevoel voor humor is ze vast nog niet verloren. Toch ben ik het niet die stralend in de krant hoort te staan. Deze sneeuwcreatie behoort aan haar toe. De prijs is voor mijn mooie meisje, ook al zal ze hem nooit kunnen verzilveren."


De redactie wenst Celina, verdere familie en nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.