Afbeelding
Foto: pr.

Veiligheid op Componisten- laan

Voorhout n Trilokaal-raadslid Sandra Jasperse heeft vragen gesteld aan B&W over de oversteekpunten op de Componistenlaan. Onlangs vond daar een ongeluk plaats en inwoners hebben over de veiligheid vragen gesteld en een brief gestuurd aan de gemeenteraad.

Jasperse wil weten hoeveel incidenten zijn geweest op de Componistenlaan tussen 2015 en nu, met betrekking tot het oversteken en/of de snelheid van voertuigen en welke plekken er zijn waar het voor overstekend fiets- en voetgangersverkeer onoverzichtelijk is ten opzichte van het autoverkeer of andersom. Zijn er in de afgelopen zes jaar snelheidsmetingen gedaan op één of meerdere punten? En tenslotte welke maatregelen B&W zou kunnen nemen, zodat er bewuster wordt overgestoken door voetgangers en fietsers bij het tunneltje op de Componistenlaan. (NK)


Bloemetjes van de Zonnebloem

Teylingen n De Zonnebloem afdelingen Voorhout en Warmond hebben hun gasten verrast met een bloemetje.

In Voorhout werden de bakjes met tête-à-têtes bij de gasten langsgebracht. Alle deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem Warmond kregen deze week bij de nieuwsbrief een zakje Goudsbloemzaadjes uitgereikt. Als iedereen de zaadjes uitzaait bij zichzelf, de buren, familie of vrienden wordt het een fleurige boel in Warmond. Zo werken ze aan een bloeiende toekomst, ook wat de Zonnebloem betreft.


Wie ook (gratis) op de deelnemerslijst van de Zonnebloem Warmond wil komen, of vrijwilliger wil worden, kan contact opnemen met Lia Smit: 06-42099693. Voor meer informatie over gast worden bij Zonnebloem Voorhout, kijk op www.zonnebloem.nl/voorhout..