Gratis trainingen bij (corona)stress, eenzaamheid en rouwverwerking

Regio n Vrijwilligersorganisatie Humanitas heeft gratis trainingen online gezet die mensen helpen om stress en eenzaamheid te doorbreken en iemand te steunen die rouwt.

Humanitas wil deze trainingen met iedereen delen, omdat veel mensen zich eenzaam voelen tijdens de coronapandemie en lockdown, door het wegvallen van sociale contacten. Ook kan het zijn dat je te maken krijgt met het verlies van een baan of van een dierbare. De verwerking daarvan verloopt in deze tijd vaak wat anders dan normaal.


In de trainingen van elk 15 minuten kun je onder meer leren eenzaamheid te herkennen en te helpen bij rouwverwerking. Daarnaast zijn er trainingen over het vergroten van netwerken, omgaan met emoties en het stellen van grenzen. De trainingen zijn er voor iedereen die op gelijkwaardige wijze iets voor een ander wil betekenen.
Ga voor alle trainingen naar www.humanitas.nl/over-ons/trainingen-voor-iedereen/..


Ook in de Duin- en Bollenstreek helpen vrijwilligers van Humanitas deelnemers op het gebied van de administratie en financiën, steun bij de opvoeding en in tijden van verlies en rouw. Voor meer informatie hierover en vacatures voor vrijwilligers, ga naar www.humanitas.nl/rijnland.


Vogels brengen voorjaar

Warmond n Het voorjaar wordt ingevlogen in Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38) met grote tentoonstelling vanaf donderdag 18 maart. Het thema vogels wordt op diverse manieren vorm gegeven.

Maar liefst 33 exposanten – ook in de tuin – hebben werk aangeleverd. Deze zeer gevarieerde expositie laat in deze tijd van beperking de grote vrijheid van de vogel zien. Voorbeelden van kunstuiting met als thema vogels zijn foto’s, steen, ets, glas-vogelhuisjes, boomschors, papier-maché, keramiek, schilderijen, kaarten en vogel in doosje.

In verband met de coronamaatregelen is de galerie alleen op afspraak te bezoeken. Bellen kan naar Clara Sikking via 071-3011109.