Sinds 2018 zijn er nieuwe eisen voor de Zwemdiploma's A, B en C.  De nadruk ligt meer op de zelfredzaamheid van de kinderen, een soort survival in het water. | Foto: archief
Sinds 2018 zijn er nieuwe eisen voor de Zwemdiploma's A, B en C. De nadruk ligt meer op de zelfredzaamheid van de kinderen, een soort survival in het water. | Foto: archief Foto: pr.

Zwemlessen weer opgestart

Teylingen n Goed nieuws voor kinderen tot en met 12 jaar die zwemlessen volgen: vanaf deze week kan dat weer. Sinds dinsdag 16 maart mogen diplomazwemmers het water induiken om te oefenen voor het A-, B- of C-diploma. De deuren van zwembaden in Nederland waren sinds november al dicht.

Er zijn enkele andere maatregelen die sinds 16 maart zijn versoepeld. Zo mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties sporten met maximaal vier personen. Bij winkels met een groter oppervlakte is het mogelijk om, op afspraak, met meerdere klanten tegelijkertijd te winkelen. Er wordt uitgegaan van één klant per 25 vierkante meter, met een maximum aantal van 50 klanten.


De volgende persconferentie van het demissionair kabinet over het al dan niet aanpassen van de huidige maatregelen is op dinsdag 23 maart.