Regeling voor huishoudens met minder inkomsten

Regio n Voor huishoudens uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen is het vanaf vrijdag 19 maart mogelijk om via de website van de ISD Bollenstreek de TONK aan te vragen. De TONK is bestemd voor huishoudens die door de coronamaatregelen te maken hebben met een forse inkomensterugval.

De TONK (Tijdelijke Ondersteuning voor Noodzakelijke Kosten) is één van de steunmaatregelen van het Rijk De TONK is bestemd voor huishoudens die door de coronamaatregelen te maken hebben met een forse inkomensterugval. En daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit hun inkomen en/of beschikbare geldmiddelen.


Maximaal 1.000 euro

De TONK is een vorm van bijzondere bijstand en valt onder de Participatiewet. Iedere gemeente kan hiervoor zijn eigen beleid bepalen. De ISD Bollenstreek voert de TONK uit voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.


Tot 30 juni 2021

Huishoudens die voldoen aan de voorwaarden kunnen voor maximaal zes maanden maximaal 1000 euro per maand krijgen. Dat geldt voor zowel huishoudens met een koop- als huurwoning. De TONK loopt van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.


Aanvragen

Voor meer informatie over onder andere de voorwaarden, wat noodzakelijke kosten zijn en hoe de TONK aanvragen, ga naar www.isdbollenstreek.nl en klik op het logo 'TONK/TOZO'.