Politiek praat over tijdelijke terrassen

Teylingen n De raadscommissie Bestuur gaat op woensdag 31 maart spreken over een voortzetting van de tijdelijke regeling voor de verruiming van de terrassen in verband met corona.

Door de crisismaatregelen mogen de horecaondernemers, ook als ze weer open mogen, voorlopig maar een beperkt aantal gasten ontvangen. Om hen toch iets meer te kunnen bedienen, is een stelsel ingericht waarbinnen onder bepaalde voorwaarden het terras mag groeien waar dit verantwoord kan. Het concept van de verordening heeft twee weken voor inspraak ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend. Hierin wordt op basis van de in 2020 opgedane ervaring, aandacht gevraagd voor het onnodig gebruiken of in gebruik houden van schaarse parkeerplaatsen door een restaurant in Voorhout. Volgens de indiener werd het terras vaak niet gebruikt of was het meestal niet vol en is van mening dat het toestaan van een tijdelijk (verruimd) terras op vrijdag en zaterdag, bij mooi weer, meer dan voldoende zou moeten zijn. Maar voor B&W geeft de zienswijze geen aanleiding tot het aanpassen van de tekst van de verordening. Ook een niet volle bezetting kan het verschil in overlevingskansen betekenen voor een ondernemer. Na het doorlopen in de raadscommissie, neemt de gemeenteraad op 22 april een besluit. (NK)


Doe-het-zelf corsohart

Teylingen n Het Bloemencorso Bollenstreek is het afgelopen weekend de actie ‘Doe-het-zelf corsohart’ gestart. Inwoners kunnen zelf een hart van bloemen steken. Al meer dan 700 pakketten zijn vanuit de corsogemeenten besteld. Tot 6 april kunnen inwoners de actieharten ook bestellen via www.bloemencorso.info.