Afbeelding
Foto: pr.

CDA-spreekuur voor jongeren

Regio n Wat kan er anders of mis je in de streek? Wat gaat er goed? Of loop je ergens tegenaan? Het CDJA Duin- en Bollenstreek houdt op woensdag 7 april om 19.30 uur een online spreekuur voor jongeren vanaf 16 jaar. Het digitale spreekuur is er om een mening te geven over de gang van zaken in de streek. Daarnaast kunnen deelnemers vragen stellen aan het CDJA bestuur en is er ruimte voor discussie. Ook meepraten? Aanmelden kan via duinenbollenstreek@cdja.nl.


Paasdrives bij Sassem Troef

Sassenheim n De traditionele Paasdrives bij bridgevereniging Sassem Troef gingen ook dit jaar, ondanks corona, door. Natuurlijk niet aan de bridgetafels maar dit jaar, voor het eerst en hopelijk voor het laatst, via de computer. De gebruikelijke paaseitjes ontbraken dit jaar, maar er waren wel prijzen te verdienen en iedere deelnemer mocht ook nog een leuke attentie afhalen. Prijzen waren er voor de nummers 1, 5, 10, 15, 20 en 25. De winnaars van de donderdagavond waren Tineke Klaver en Jeanne Thijssen, de woensdagavond zegevierden Ida en Simon de Klerk en de dinsdagavond werd gewonnen door René Houdijk en Jan van Diepen.


'cas en tim in de zandbak'

Voorhout n ‘Cas en tim in de zandbak’ is het nieuw boek van Voorhoutse Carla van den Brink. Een vrolijk en rijk geïllustreerd voorleesboekje, dat aansluit bij de magische belevingswereld van peuters en kleuters. Twee kinderen spelen in de zandbak, waar ze een kasteel bouwen met torens en kantelen. Zelf zijn ze de ridders die het kasteel bewaken. Hun schepjes zijn zwaarden, waarmee de stoere kleuters draken en boeven verjagen. De tekst op rijm is erg geschikt voor jonge kinderen.


Carla van den Brink werkte jarenlang in het basisonderwijs, als leerkracht, intern begeleider, remedial teacher en locatie leider. Daarna werkte ze acht jaar bij de AED in Leiden als begeleider passend onderwijs. Als freelancer schreef ze daarnaast verhalen, gedichtjes en informatieve teksten voor kinderen, voor diverse opdrachtgevers. Momenteel is ze als vrijwilliger actief als coördinator bij de VoorleesExpress. De illustraties zijn gemaakt door Maaike van Hal. 'cas en tim in de zandbak' (ISBN: 9789464351552) kost 15,95 euro is online te koop en bij Boekhandel Wagner in Sassenheim.