Barbara Brouwer (l) werd aan de kant van TOP topscoorder met vijf doelpunten. | Foto: pr./René van Dam Foto: pr./René van Dam

TOP deelt eerste tik uit

Sassenheim n TOP/LITTA staat in de tweede ronde van de play-offs met 1-0 voor in the best of three. In een bloedstollende eindfase was TOP trefzeker en won met 21-22 van PKC/Vertom.

Bij TOP startte de van een elleboogblessure herstelde Nick Pikaar weer in de basis. Julia Schuiling was ook weer volledig inzetbaar, maar zij begon op de bank. De beginfase was voor TOP, want de eerste twee schoten van PKC werden door Tim Flokstra en Mick Snel verdedigd. Barbara Brouwer schoot vervolgens de 0-1 binnen. PKC kwam snel gelijk en op een 2-1 voorsprong. TOP speelde vooral verdedigend heel sterk en had veel rebound en onderscheppingen. Tot 6-6 ging de wedstrijd gelijk op, maar TOP was wel licht de bovenliggende partij, mede door een zuivere Celeste Split die bij 7-10 al haar vierde goal (uit 9 pogingen) scoorde. Steeds als PKC de aansluiting scoorde en daarin had Jelmer Jonker de hoofdrol, was het TOP dat weer scoorde en zo de voorsprong op 2 doelpunten hield. Met rust was het 11-13.

Na rust volgde een hele doelpuntrijke en mooie fase. Barbara Brouwer schoot TOP naar 11-14 en 11-15. Vervolgens scoorde PKC in 1,5 minuut drie keer en antwoordde TOP weer met drie goals (Barbara Brouwer, Mick Snel en Jet Hendriks) in 2 minuten: 14-18. Zo waren er in 4,5 minuut al 9 goals te noteren. Een wedstrijd om van te smullen. Hierna werden Olav van Wijngaarden en Richard Kunst van vak gewisseld en deze wissel had effect. De achterstand van 14-18 was na 12 minuten omgebogen tot een gelijke stand. TOP miste vervolgens een strafworp en PKC kwam voor het eerste sinds lange tijd weer op voorsprong: 19-18. Precies op tijd werd het scoren weer opgepakt door Frank Mostard. Met nog 9 minuten op de klok kwam PKC weer op voorsprong. TOP kwam op de 20-20 via de ingevallen Julia Schuiling (mooie combinatie met Jet Hendriks). Frank Mostard schoot van ver de 20-21 binnen en Barbara Brouwer besliste de wedstrijd definitief met haar vijfde goal. Met nog 1.20 op de klok scoorde PKC nog één keer en had nog kansen op de gelijkmaker en daarmee een verlenging. Het eindsignaal klonk bij 21-22 en de winst was voor TOP. TOP en PKC spelen zaterdag 10 april de tweede wedstrijd. TOP verdedigt dan de voorsprong van 1-0 in de playoffs.

The Bassets start weer op

Sassenheim n Het lange wachten werd voor de rugbyers van The Bassets op zaterdag 3 april eindelijk beloond. Zij mochten na maanden stilzitten weer een rugbywedstrijd spelen.

Door corona was de competitie vorig jaar oktober stilgelegd en moesten The Bassets weer wachten om te mogen sporten. Achter de schermen werd er door de Nederlandse rugbybond (NRB) aan een alternatief competitieprogramma gewerkt voor de tijd dat alles weer zou mogen. In samenwerking met de topclubs van Nederland waartoe The Bassets ook behoren werd besloten de nationale competitie in zijn geheel stop te zetten en werd er een ander soort competitie opgezet die de naam kreeg van "Spring competition 2021”. Daarin spelen twaalf teams om de officieuze landstitel. De spelers worden driemaal per week getest op corona door middel van goedgekeurde sneltests.

De twaalf teams die dit alles wel kunnen bekostigen mochten zaterdag de kicksen weer aantrekken en eindelijk weer de strijd aangaan. The Bassets moest daarvoor wel naar Den Bosch om het op te nemen tegen The Dukes. De Sassenheimse equipe had het beste van het spel, zij wonnen dan ook deze match verdient met 5-21. Op zaterdag 10 april speelt The Bassets tegen buurman Diok uit Leiden. Deze wedstrijd is via een livestream te volgen, kijk daarvoor op www.bassets.nl.