Jongeren rouwen op eigen manier

Teylingen n Voor jongeren die een dierbare hebben verloren, is er op woensdagavond 21 april van 20.00 tot 21.30 uur een webinar over rouw, georganiseerd door Voor ieder 1 en het Centrum voor Jeugd en Gezin Teylingen. Voor jongeren die een dierbare hebben verloren en hun ouders, leerkrachten, professionals, partners, vrienden, vriendinnen en familieleden.


Wanneer je iemand verliest die belangrijk voor je is, dan ziet de wereld er anders uit, niets lijkt meer hetzelfde. Ook als je jong bent, kun je iemand van wie je houdt verliezen. Leren leven met zo'n verlies is moeilijk, veel moeilijker vaak dan je in eerste instantie denkt. Je bent verdrietig, misschien ben je boos, in verwarring en snap je er allemaal niks meer van. Allemaal gevoelens die horen bij rouwen. Rouwen is hard werken, dat merk je ook, want het kost soms veel energie.


Iedereen rouwt op zijn of haar manier. De een wil aandacht, de ander niet, de een wil er over praten, de ander wil juist niet met de gebeurtenis bezig zijn. En dat is ook weer niet iedere dag hetzelfde.


Hoe ga je hier als jongere, maar ook als ouder, leerkracht, professional, partner, vriend(in) of familielid mee om? En hoe kun je kinderen hierbij ondersteunen? Tijdens dit webinar gaan we in op deze vragen. Aanmelden voor de gratis webinar ‘Rouwen op je eigen manier' kan via www.cjgcursus.nl.