Wim Prins krijgt de Zilveren Barensteel thuis overhandigd door wethouder Arno van Kempen. | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard
Wim Prins krijgt de Zilveren Barensteel thuis overhandigd door wethouder Arno van Kempen. | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard Foto: pr./Edwin van der Wijngaard

Zilveren Barensteel voor Wim Prins

Sassenheim n Wethouder Arno van Kempen heeft op 10 april de ‘Zilveren Barensteel’ uitgereikt aan Wim Prins (80), onder andere voor zijn inzet voor de Algemene Toneelvereniging (ATV) Pankras uit Sassenheim. De wethouder overhandigde de onderscheiding bij de jubilaris aan huis, op anderhalve meter.

Wim Prins werd in september 1963 lid van Toneelvereniging Pankras. Inmiddels is hij bijna 60 jaar actief lid, zowel als speler als regisseur. Jarenlang was hij lid van het bestuur van de vereniging, als secretaris en als voorzitter. Bovendien is hij medeoprichter van de jeugdgroep van Pankras die inmiddels al meer dan 20 jaar bestaat.


Pankras werd op 25 mei 1926 opgericht als KTV Pancratius. In 1967 werd de naam van de vereniging Pankras en werd de vereniging voor iedereen toegankelijk. Sinds 1979 worden er ook toneelstukken voor kinderen gespeeld, waarmee Prins, erelid en op dit moment het langst spelende lid, zijn regiedebuut maakte. In 1997 werd de Pankras-jeugd opgericht.


Naast zijn inzet voor de toneelvereniging, is Wim Prins ook op andere fronten actief. Hij is voorzitter van Gemengd koor St. Pancratius, en was vele jaren penningmeester van biljartvereniging De Poedelaars ’83 uit Oegstgeest.


De Zilveren Barensteel

De gemeente Teylingen wil graag haar waardering laten blijken aan vrijwilligers zoals de heer Prins. Zij zijn onmisbaar voor de samenleving. De ‘Zilveren Barensteel’ is een onderscheiding voor mensen (in of buiten Teylingen wonend) die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor één van de drie dorpen van Teylingen.


Bomen bedreigen de Warmundastraat

Warmond n Het wordt tijd dat de Warmundastraat wordt heringericht. De bomen zijn te groot geworden. Dat vindt een bewoner en heeft een mail gestuurd naar de gemeenteraad.

door Nico Kuyt

Al jaren wacht de bewoner 'met smart' op een uitnodiging om de straat te gaan herinrichten. In het verleden is gezegd dat dit binnen vijf jaar zou gebeuren, maar er komt maar niets van. De schrijver geeft aan dat met een rondgang door Warmond te zien valt dat er geen enkele straat in Warmond is die zulke hoge bomen heeft als de Warmundastraat. "Ik ben zeker voor bomen, maar het moet wel in alle redelijkheid zijn. De wortels van de bomen lopen inmiddels door de tuinen en waarschijnlijk ook al onder de huizen door. En de straat wordt steeds een grotere hobbel om te nemen", zo geeft de schrijver aan en meldt dat er best wel bomen mogen blijven staan. maar dan in een kleinere vorm. "Vorige week las ik dat de Straat ter Leede heringericht gaat worden, terwijl deze huizen pas in 1987 zijn gebouwd. Het lijkt mij toch dat de Warmundastraat eerder aan de beurt is, deze huizen zijn in 1980 gebouwd", aldus de schrijver die ook eerder gevraagd heeft of er nieuwe borden woonerf met maximumsnelheid van 15 km/u kunnen worden geplaatst. De brief is als ter kennisname op de agenda van de raadscommissie Ruimte van 11 mei geplaatst.


Stolk beëdigd tot gedeputeerde

Regio n Commissaris van de Koning Jaap Smit heeft Meindert Stolk beëdigd tot gedeputeerde. Hij deed dat na instemming van Provinciale Staten met de voordracht van Stolk. Stolk gaat aan de slag met de portefeuille Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig.

Stolk ziet ernaar uit om werk te maken van een sterk en toekomstbestendig Zuid-Holland. "Ik ken de provincie als ontzettend veelzijdig. Ook in mijn portefeuille komt dat tot uiting. Van het kenmerkende platteland, campussen in de stad tot industrie in de haven. Grote vraagstukken komen hier samen; hoe zorgen we voor een gezonde leefomgeving, een houdbaar voedselsysteem en kunnen we de omslag maken naar een circulaire economie? Juist die veelzijdigheid biedt kansen dit soort vraagstukken aan te pakken. Daar ga ik graag mee aan de slag.”