Groep 7D van basisschool de Achtbaan is trots op het behalen van hun theorie-examen. Op 19 april stappen ze op de fiets voor het praktijkexamen. | Foto: pr.
Groep 7D van basisschool de Achtbaan is trots op het behalen van hun theorie-examen. Op 19 april stappen ze op de fiets voor het praktijkexamen. | Foto: pr. Foto: pr.

Verkeersexamen bij de Achtbaan

Voorhout n Alle leerlingen van de groepen 7 van de drie locaties van basisschool de Achtbaan maken zich op voor het fietsverkeersexamen.

De leerlingen van de locatie Distelweg zijn al geslaagd voor hun theoretisch verkeersexamen. Na veel oefenen en leuke activiteiten op het digi-bord rondom de verkeerslessen is groep 7D klaar voor het geleerde in de praktijk te laten zien op maandag 19 april. Vanaf groep 1 oefenen de leerlingen op Basisschool de Achtbaan al met verkeerslessen. De school wil de kinderen van jongs af aan gewend laten raken met het verkeer en de regels. De praktijkoefeningen zijn in de kleuterklas allemaal op het schoolplein en worden naarmate de kinderen ouder worden uitgebreid en gaan de kinderen ook de wijk in. De leerlingen maken verkeerswandelingen, speurtochten en bij sommige activiteiten mogen de kinderen ook op de fiets oefeningen doen op het plein.