Afbeelding
Foto: pr.

Jan Steen Culinair in Warmond

n Take-away wandeling op 5 en 13 mei

Warmond n Zes Warmondse restaurants organiseren ‘Jan Steen Culinair’, een take-away wandeling rond het thema Jan Steen. Op woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) en donderdag 13 mei (Hemelvaart) kunnen deelnemers een middag op pad om actief te genieten. De culinaire wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Warmond aan de Kaag.

Lopend tussen de verschillende restaurants komen de wandelaars langs de mooiste plekken in het historische dorp – inclusief uitstapjes naar het bos van Huys te Warmont en het strand bij Koudenhoorn. Onderweg kunnen ze ook kennismaken met leven en werk van schilder en levensgenieter Jan Steen, die enkele jaren in Warmond woonde en werkte. De deelnemende restaurants serveren een passend gerechtje.


'Leuk om dit met zes restaurants te organiseren'

Jan Steendorp

“Leuk om dit gezamenlijk te organiseren, na de lastige maanden die we achter ons hebben”, aldus Arjen Kunkeler van Bistro La Croûte. “Deze middagen kunnen we de veelzijdige horeca in het dorp presenteren én Warmond weer even op de kaart zetten als Jan Steendorp.”




De deelnemende restaurants zijn Restaurant De Moerbei, Bistro La Croûte, Grand-Café De Oude School, Brasserie Coazy, Ristorante Caruso en Restaurant Het Wapen van Warmond. Tickets kosten 45 euro per persoon. Deelnemers kunnen starten tussen 12.00 en 13.30 uur. Tot 17.00 uur is er gelegenheid om de gerechtjes af te halen. Meer informatie en ticketverkoop via jansteendorp.nl.


Sportraad Teylingen stelt zich voor

n 'Gevraagd en ongevraagd advies rond sport'

Teylingen n De nieuwe Sportraad Teylingen zich tijdens een webinar begin april gepresenteerd. Vooraf waren besturen van sportverenigingen, lokale politiek en andere belangstellenden gevraagd zich aan te melden. Met ruim 50 vertegenwoordigers uit de Teylingse sportgemeenschap bleek dit een goede insteek te zijn geweest. Het doel van het webinar was om informatie te geven over de diverse partijen die zich in de Teylingse sportwereld bewegen.

Voorzitter Rob Batenburg van de Sportraad gaf een heldere presentatie van de doelstellingen van de Sportraad. Hierbij maakte hij gebruik van een infographic waarbij de bekende fenomenen van het organiseren van Sportcafés, de Sportprijsuitreiking en de Sporthelden werden toegelicht. Daarnaast werd uitgebreid stil gestaan bij de totstandkoming van de Sportraad met nieuwe activiteiten, zoals het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente met betrekking tot sport gerelateerde activiteiten. Ook de deelname aan bredere platforms rondom het thema Vitaliteit kwam aan de orde.


Van en naar verenigingen

Er wordt door de Sportraad gewerkt met ambassadeurs die het contact onderhouden met de sportverenigingen. Dat moet er voor zorgen dat informatie goed bij de verenigingen terecht komt en anderzijds dat knelpunten ook in een breder verband aan de orde kunnen komen in de Sportraad om zo de lokale politiek hierover te adviseren. Nu zijn er vijf ambassadeurs en de Sportraad wil graag doorgroeien naar een tiental.


Gezond en vitaal

Wethouder Arno van Kempen werd door Rosanne Warmerdam van The Pando Network ondervraagd over de positie van de Sportraad voor de gemeente en zijn verwachtingen. De gemeente wil zich richting de inwoners inzetten voor een gezond en vitaal Teylingen. Van Kempen verwacht dat de Sportraad ook juist voor de kleinere verenigingen van betekenis kan zijn en hij is positief gestemd over de samenwerking. Organisaties voor Zorg en Welzijn, sportverenigingen, gemeente, ondernemers, onderwijs, Stiwa; elkaar vinden, samen met en voor inwoners projecten opzetten die leiden tot een verhoging van welzijn en vitaliteit voor de inwoners van Teylingen, dat is het doel. "En laten we dat vooral pragmatisch aanpakken."


Ludi van Zanten legde vervolgens uit wat het Vitaliteitsakkoord kan betekenen voor de inwoners van Teylingen. Vanuit de Rijksoverheid zijn budgetten beschikbaar gesteld. Organisaties en inwoners kunnen plannen indienen voor het verbeteren van vitaliteit.


Nieuwe tentoonstelling bij Galerie de Pomp

Warmond n Zestien exposanten verbeelden ‘Luchten’ in hun werk dat zij tentoonstellen in Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38). Natuur in het algemeen speelt ook een rol in veel werken. De kunstuitingen zijn in brons, glas, papier-maché, foto’s, schilderijen en keramiek. De tentoonstelling is te zien van 22 april tot en met 19 mei.

Exposanten

Exposanten zijn Mieke Bijkerk – Hanse (glasobjecten), Jos den Hartogh (schilderijen), Peet Heemskerk (schilderijen in acryl), Jessy Kok (brons en steen, sieraden),

Marjan Kok (keramiek), Bernard Nijssen (schilderijen), Frederieke Nijssen Bot (schilderijen en fotografie), Marijke Wildeboer (sfeerfotografie) en Janneke Wouters (schilderijen).


Galerie de Pomp is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling is te bezoeken met inachtneming van de coronaregels.

Afbeelding