De leerlingen van de Regenboog krijgen buiten les en doen allerlei activiteiten. | Foto: pr.
De leerlingen van de Regenboog krijgen buiten les en doen allerlei activiteiten. | Foto: pr. Foto: pr.

Gezond en gezellig aan tafel

Regio n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Lisse organiseert op donderdagavond 22 april de online workshop Gezond en gezellig aan tafel voor ouders van kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

De maaltijd, of het avondeten, is een geschikt moment om te genieten van het samenzijn als gezin en leuk contact met elkaar te hebben. Maar eten met kinderen erbij kan ook lastig en stressvol zijn. "Ik lust dit niet", "Je bent vijf jaar dus nog vijf hapjes" zijn uitspraken die in sommige gezinnen iedere dag te horen zijn rondom etenstijd. Tijdens de workshop krijg je informatie over gezond eten, bewegen en opvoeding van kinderen. Kosten bedragen 5 euro per persoon. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.


Getallenbingo op het plein

Voorhout n Alle groepen van basisschool De Regenboog in Voorhout deden op dinsdag 13 april mee aan de Nationale Buitenlesdag , die georganiseerd wordt door Jantje Beton in samenwerking met het IVN.

De kinderen gingen buiten aan de slag met gevarieerde opdrachten. Zo gingen de leerlingen van groep 1 en 2 buiten gymmen en speelden ze een getallenbingo op het plein. In andere groepen gingen de kinderen aan het werk met spelling, rekenen en Engels. In groep 4 werd ook de tekenles naar buiten verplaatst. Door het zonnige weer leverde dat prachtige schaduwtekeningen op. De leerlingen waren volop in beweging tijdens al deze activiteiten. Spelen en bewegen is zuurstof voor het brein, zegt professor Erik Scherder. Op De Regenboog is bewegend leren één van de pijlers van het onderwijs en door deelname aan deze dag kwam bewegend leren helemaal tot zijn recht.