4 en 5 mei: Herdenken en de vrijheid vieren

Teylingen n De Nationale Dodenherdenking op dinsdag 4 mei wordt lokaal klein georganiseerd. De organisaties roepen inwoners op om thuis te herdenken. Op woensdag 5 mei is er alleen in Voorhout een beperkt online programma.

Op 4 mei zijn er om 20.00 uur in alle drie de dorpen twee minuten stilte. Daarna is om 21.00 uur de toespraak van de burgemeester en kranslegging is te zien via de website en het Youtube kanaal van de Oranje Vereniging Voorhout.


In Warmond organiseert het 4-mei-comité een speciale herdenkingsdienst vanuit de Protestantse Kerk. De heer Ten Kleij sr. is gastspreker en Stephanie Struijk omlijst het geheel vocaal. "Daarnaast kunt u zelf op 3 of 4 mei bloemen neerleggen bij de gedenknaald," schrijft het comité. "Op deze manier betuigen we als dorpsgemeenschap, ondanks alles, toch onze empathie voor de gevallenen en -wat ons betreft- voor dit jaar ook als eerbetoon aan de coronaslachtoffers."


De dienst is zonder publiek, maar wel online te bekijken. Dat kan via kerkdienstgemist.nl.


Bevrijdingsdag

Op woensdag 5 mei komt om 9.30 uur het Bevrijdingsvuur aan in Voorhout. Om 10.30 uur is de muzikale omlijsting door St. Cecilia. Beide momenten zijn te zien via www.ovvoorhout.nl en via het YouTube-kanaal van de Oranje Vereniging Voorhout. Om 15.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt van de wedstrijd 'De mooiste en meest spectaculaire knikkerbaan van Voorhout'.