De terrassen en winkels mogen weer -zonder afspraak- open. Daar wordt woensdagmiddag al flink gebruik van gemaakt in Sassenheim. | Foto: MV
De terrassen en winkels mogen weer -zonder afspraak- open. Daar wordt woensdagmiddag al flink gebruik van gemaakt in Sassenheim. | Foto: MV Foto: MV

Terrassen terug en winkelen zonder afspraak

Teylingen n De eerste drankjes zijn uitgeserveerd. De terrassen zijn weer beperkt open, net als de winkels. De avondklok vervalt.

De aankondigde versoepelingen van de maatregelen zijn op woensdag 28 april ingegaan. De terrassen mogen van 12.00 tot 18.00 uur open. Er mogen maximaal 50 gasten op een terras, en er zijn vaste zitplaatsen. Aan een tafel mogen maximaal twee mensen op anderhalve meter afstand, tenzij het gaat om mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met twaalf jaar. Het mondkapje is nog wel nodig; voor een bezoek aan het toilet, de garderobe of om binnen te betalen.


Winkelen kan ook weer zonder afspraak, maar er geldt ook hier een maximum aantal bezoeker per winkel. Niet-essentiƫle winkels, zoals kledingzaken, mogen open van 6.00 tot 20.00 uur. Essentiƫle winkels, zoals supermarkten, mogen weer open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht. Andere versoepelingen zijn er in het onderwijs. Studenten aan universiteiten en hogescholen mogen vanaf deze week ongeveer een dag per week les op locatie volgen. Bij uitvaarten mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn.


Op 3 mei is de volgende persconferentie. Dan wordt bekend of vanaf 11 mei meer buitenlocaties, zoals dierentuinen en pretparken, open kunnen. Ook wordt dan meer bekend over binnen en buiten sporten.