V.l.n.r.: Paula Verwer (secretaris), Dennis Sluijmer (penningmeester), hoofdtrainer Johan Zagers, sponsor Ruben Zweistra en Arthur Turk (voorzitter). | Foto: pr.
V.l.n.r.: Paula Verwer (secretaris), Dennis Sluijmer (penningmeester), hoofdtrainer Johan Zagers, sponsor Ruben Zweistra en Arthur Turk (voorzitter). | Foto: pr. Foto: pr.

Ter Leede houdt open training voor meiden

Sassenheim n Bij Ter Leede is op vrijdag 14 mei een speciale training voor meiden die al voetballen of willen gaan voetballen. De training wordt gegeven door de trainers en speelsters van de vrouwenselectie.

Het vlaggenschip van Ter Leede speelt al jarenlang op het hoogste niveau in Nederland. “Wij zien dat de goede resultaten van het Nederlandse vrouwen elftal zorgt ervoor zorgt dat veel meiden willen gaan voetballen," zegt jeugdvoorzitter Martin Nuninga. De ontwikkeling is zeker ook te zien binnen de jeugd van Ter Leede. Het aantal teams groeit in alle leeftijdscategorieën.


De training is van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan bij Steffi Perfors (steffiperfors@terleede.nl) en Rene Dikhoff (renedikhoff@terleede.nl). Voor iedereen is na afloop nog een leuke herinnering aan de training. Na 14 mei kan iedere speelster nog drie keer vrijblijvend meetrainen.


Funkeyhockey bij MHC

Voorhout n Kinderen van de basisschool tot zes jaar, kunnen in mei en juni meedoen met de trainingen Funkey Hockey bij MHC Voorhout. Voor kinderen ouder dan zes jaar is er de startcursushockeytechniek op woensdagmiddag.

Sinds een aantal jaren biedt MHC Voorhout Funkey-trainingen aan. FUN in goed bewegen is KEY. Het gaat dus om meer dan hockey. Het programma omvat grondvormen van bewegen, loopscholing, balvaardigheid en een vorm van hockey in teamverband.

Funkey Hockey is hockey voor kinderen uit groep 1, 2 (en 3) van de basisschool die op 1 oktober 2021 nog geen zes jaar zijn. De trainingen worden verzorgd door Dames en Heren senioren teams.

De lessen worden, met in achthouden van de corona maatregelen, verzorgd op de zondagen: 2, 9, 16, 30 mei, 6, 13, 20, 27 juni van 10.00 tot 11.00 uur op veld 1 bij MHC Voorhout.cWoensdagmiddag 7 juli wordt een afsluitend event georganiseerd. De bijdrage voor deze trainingsserie is 10 euro per strippenkaart.


Startcurcus hockeytechniek

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar (peildatum 1 oktober 2021) organiseert MHC Voorhout in de maanden mei en juni een Startcursus Hockeytechniek. Deelnemertjes maken kennis met de trainers, club, hockeyen en er wordt daarbij natuurlijk veel aandacht besteed aan hockeytechnieken. Tijdens de cursus wordt ook aan de fysieke conditie gewerkt, en tijdens partijtjes leren deelnemers meteen de belangrijkste spelregels.

        

De eerste training is op vrijdag 7 mei om 13.30 uur en is een kennismakingsdag. De trainingen worden gepland op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur en staan onder leiding van ervaren trainers. Op 7 juli is met de andere jongste jeugdteams een gezamenlijke afsluiting. Deelname is gratis en vrijblijvend.


Aanmelden voor FunkeyHockey en de startcursus kan via www.mhcvoorhout.nl.


Judo Team Bollenstreek verder als stichting

Teylingen n Al een paar jaar draait Judo Team Bollenstreek mee op het allerhoogste judo niveau in Nederland. Vorig jaar werden ook de eerste Europese stappen gezet. Dit was de aanzet tot het vormen van een stichting.

Hoofdcoach Johan Zagers: “Jarenlang viel het judoteam onder de noemer van onze Sportschool Kaizen. Als sportschool faciliteerde wij alle benodigdheden voor het team. Denk hierbij aan trainingsmogelijkheden en trainingsruimte. Het judo team is opgericht uit passie voor het beoefenen van de judosport op topniveau. Nu we bij de top van Nederland horen en ook Europees mee willen gaan doen, is het tijd voor professionalisering. Vandaar dat ik de hulpvraag bij een aantal ouders heb neergelegd om mij hierbij te helpen”.


Sponsoren gezocht

Voorzitter Arthur Turk: “Het Judo Team Bollenstreek heeft een enorme potentie om prijzen te pakken op het allerhoogste niveau. Helaas komt hier ook een kostenplaatje bij kijken. Reizen naar toernooien in zowel binnen als buitenland kosten geld. Om te voorkomen dat straks de financiën gaan bepalen of we de absolute top kunnen bereiken, is het belangrijk dat we nu al gaan professionaliseren en op zoek gaan naar sponsoren die ons daarbij willen helpen. Die financiële injectie moet ervoor zorgen dat buitenlandse toernooien of trainingskampen mogelijk worden. Maar ook dat we ook bij de jonge judoka’s het een en ander kunnen realiseren aan trainingsmaterialen. Alles ten behoeve aan de ontwikkeling van het judotalent”.


Judoteam Bollenstreek heeft meteen al een nieuwe sponsor. Textiel bedrukkingsbedrijf 2fitin gaat de kleding verzorgen. Eigenaar Ruben Zweistra heeft zelf op hoog niveau gejudood. Het bestuur kreeg zondag 25 april uit handen van Zweistra het eerste teamshirt uitgereikt.