Mevrouw Welsink geniet van de lunch.
Mevrouw Welsink geniet van de lunch. Foto: pr.

Inloop over Sassenheim in de oorlog

Sassenheim n Stichting Oud Sassenheim staat deze week stil bij 4 en 5 mei. In het verlengde van de activiteiten van de Oranjevereniging op deze dagen zal de SOS ’s morgens 6 mei tijdens haar maandelijkse inloop foto’s vertonen van Sassenheim tijdens de mobilisatieperiode, de oorlogsjaren en de bevrijding.

De SOS kan, net zoals de Oranjevereniging, dit jaar geen grote openbare bijeenkomsten organiseren. De inloopbijeenkomst kan vanuit huis via Zoom worden bijgewoond. De chronologie van de oorlog wordt gevolgd aan de hand van oude foto’s, zoals van de bij de Klinkenberg beschoten bus met Nederlandse militairen op weg naar vliegveld Valkenburg, van onderduikers en de gaarkeuken in Bernardus tot de twee nabij Sassenheim neergestorte bommenwerpers. Op het eind wordt het weer vrolijker met beelden van de Canadese tank bij Huize Bernardus en foto’s van de bevrijdingsoptocht op 30 augustus 1945. Ook worden nieuwe foto’s vertoond die onlangs verkregen zijn, genomen vanuit de bollenschuur van J.A. van der Voort aan de Hoofdstraat van terugtrekkende Duitsers. De presentatie zal ongeveer 35 minuten duren en wordt weer verzorgd door Frans van der Wiel. Na de presentatie is er gelegenheid voor het stellen van vragen en uitwisselen van herinneringen.


Het maximum aantal toehoorder is 100. De inloop start om 10.00 uur. De Zoomwachtkamer is open vanaf 9.30 uur. Aanmelden via www.stichtingoudsassenheim.nl/..


Lunch met een oranje randje

Warmond n Vrijwilligers van de Zonnebloem bezorgden op vrijdag 30 april een Oranjelunch bij hun deelnemers.

In samenwerking met Grand Café De Oude School konden de deelnemers kiezen uit drie soorten salade, met sneetjes stokbrood en twee extra bonbons toe. 43 Mensen schreven zich in om aan deze actie mee te doen. Met een knipoog naar de oude Koninginnedag van 30 april kregen de deelnemers er een oranje servetje bij. Bij het bezorgen van de maaltijd kon weer even een praatje gemaakt worden met de mensen die al zo lang vanwege de coronamaatregelen weinig contacten met anderen hebben.


Lotenverkoop

De Zonnebloem is hard bezig met de verkoop van loten om leuke activiteiten mogelijk te maken. De meeste Warmonders hebben een envelop in de bus gevonden waarin ze hun bijdrage voor loten kunnen doen en terug kunnen bezorgen. De loten worden dan zo snel mogelijk weer thuis afgeleverd. Nog geen envelop in de bus ontvangen, stuur dan een email naar: zonnebloemlotenwarmond@ziggo.nl..


GeZZond Check bij Marente

Zakelijk n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check, geheel volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer de deelnemer bij Zorg en Zekerheid aanvullend is verzekerd. Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid.

Tijdens deze GeZZond Check wordt uw cholesterol, uw bloedsuikergehalte en uw bloeddruk gemeten. Uw longfunctie wordt besproken en uw lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat u verzekerd bent van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt u een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt u direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt uw privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Voorkomen is immers beter dan genezen.


De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. De medewerkers houden anderhalve meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen. Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 16.30 uur contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071 – 4093223 of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op www.marente.nl/check....


Derde plaats voor Patricia Koot

Warmond n In Heerenveen is afgelopen weekend de eerste skeelerwedstrijden van dit seizoen verreden door deelnemers die daarvoor waren uitgenodigd. Patricia Koot, lid van de Warmondse IJs- en Skeelerclub en rijdend bij KNSB Talent Team Zuidwest, finishte als snelste juniore A achter twee dames senioren op de puntenkoers.

Op vrijdag werden de 1000m en de puntenkoers verreden en op zaterdag de 500m en een afvalkoers. Patricia Koot begon goed met een 8e plaats op de 1000 meter. Bij de puntenkoers werd ze derde, achter Van Maaren die eerste werd en Wagemaker die beslag legde op de tweede plaats. Op zaterdag eindigde Patricia net naast het podium, een vierde plaats haalde ze op de 500 meter. De afvalkoers werd deels een strijd tussen KNSB Talent Team Noord en Talent Team Zuidwest. Patricia Koot eindigde als beste juniore A nu op de zevende plaats.