Het volledige Team Van Nieuwkoop viert het 100-jarig jubileum. De foto is gemaakt voordat er coronamaatregelen waren. | Foto: pr.
Het volledige Team Van Nieuwkoop viert het 100-jarig jubileum. De foto is gemaakt voordat er coronamaatregelen waren. | Foto: pr. Foto: pr.

Collecteer mee voor Maag Lever Darm Stichting

Voorhout n De impact van een spijsverteringsziekte op het dagelijks leven is groot. Door het hele land gaan daarom ruim 12.000 collectanten van maandag 21 juni tot en met zaterdag 26 juni de straat op om geld op te halen voor de patiënten met een maag-, darm- of leveraandoening. In Voorhout is de Maag Lever Darm Stichting nog op zoek naar collectanten. In Voorhout zijn ze op zoek naar collectanten.

De Maag Lever Darm Stichting financiert onderzoek en geeft voorlichting. Spijsverteringsziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en coeliakie (glutenallergie) hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten door alle beperkingen die deze aandoeningen met zich mee brengen. Denk daarbij aan vermoeidheid, pijn door opvlammingen of onbegrip in de omgeving. Daarnaast krijgen jaarlijks duizenden mensen een diagnose van kanker in één van de spijsverteringsorganen. Alleen darmkanker eist al 14 levens per dag.


Aanmelden

In Voorhout zijn we nog op zoek naar collectanten. Help je mee om in Voorhout een geweldig bedrag op te halen? Meld je dan aan als collectant via onze site www.mlds.nl/collecte. Je kunt ook contact opnemen via 06-34301758 met Willemiek den Haan, lokale organisator voor de Maag Lever Darm Stichting in Voorhout.


Drumfanfare St. Cecilia zoekt grote tromspeler

Voorhout n De drumfanfare van muziekvereniging St. Cecilia zoekt een enthousiaste slagwerker op de grote trom, voor het meedoen aan optochten, taptoes en concoursen.

De drumfanfare verzorgt buitenoptredens bij vele optochten en andere festiviteiten, binnen en buiten Voorhout, en zelfs in het buitenland. Ook aan concoursen en taptoes wordt meegedaan. Het repertoire bestaat uit veel marsen, maar er worden ook wat meer afwisselender werken gespeeld zoals polka’s en rocknummers.


St. Cecilia voert daarnaast een eigen muzikale show uit (Royals of the 80’s) waarin een muzikale ode wordt gegeven aan de iconische popmuzikanten uit de jaren ’80. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om muziek te maken, maar bovenal is de drumfanfare een gezellige groep muzikanten.


Momenteel is behoefte ontstaan aan een nieuwe muzikant op de grote trom. Als grote tromspeler vorm je het kloppende hart van de drumfanfare. Je bent tempovast en hebt gevoel voor ritme. Ervaring is gewenst, maar niet noodzakelijk.


De repetities vinden elke woensdagavond plaats in jongerencentrum @Hok te Voorhout. Ook vindt minimaal één keer per maand een exercitie plaats waarbij geoefend wordt met marcheren. Uiteraard is voorgaande allemaal afhankelijk van de lockdown-maatregelen die momenteel gelden.


Iets voor jou? Voor meer informatie kan contact worden gezocht via de mail: drumfanfare@stceciliavoorhout.nl..


Honderdste verjaardag voor Van Nieuwkoop

Sassenheim n Het is vandaag exact honderd jaar geleden dat de deuren van Van Nieuwkoop Koken, tafelen en cadeau open gingen. De winkel aan de Hoofdstraat 263 in Sassenheim is een eeuw tijd een begrip geworden. "Een goede collectie zit in de aanwezigheid van een groot aantal hoogwaardige en aansprekende merken," vertelt eigenaresse Ineke van Nieuwkoop. "Stuk voor stuk dienen deze aan alle kwaliteitseisen te voldoen. Eisen die niet alleen door ons worden gesteld, maar ook door de consument. Duurzaamheid en uitstraling zijn wat ons betreft de sleutelwoorden."

Samen met de klanten gaat Van Nieuwkoop dit jubileum groots vieren. "Let op onze acties op de social media en in deze krant," besluit Ineke enthousiast.