De voorgevel van de uitgebrande woningen is instabiel. Een aannemersbedrijf gaat de gevel stutten. Voor de bewoners van de uitgebrande woningen wordt tijdelijke huisvesting geregeld. | Foto: pr./Facebook Brandweer Sassenheim
De voorgevel van de uitgebrande woningen is instabiel. Een aannemersbedrijf gaat de gevel stutten. Voor de bewoners van de uitgebrande woningen wordt tijdelijke huisvesting geregeld. | Foto: pr./Facebook Brandweer Sassenheim Foto: pr./Facebook Brandweer Sassenheim

Politie zoekt getuigen van brand

Sassenheim n De politie is op zoek naar getuigen van de brand op maandag 10 mei in twee portiekwoningen in de Westerstraat. Een 43-jarige man uit Sassenheim is al aangehouden voor betrokkenheid.


De brandweer kreeg rond 15.00 uur een melding van een explosie, waarbij meerdere woningen zijn beschadigd. Bij de brand raakte niemand gewond. Twee woningen zijn volledig uitgebrand, de overige woningen hebben rook en waterschade.

De politie vermoedt brandstichting. Daarom onderzoeken forensisch brandonderzoekers de oorzaak van deze brand. Die kan technisch van aard zijn, bijvoorbeeld een kapot apparaat, maar de brand kan ook het gevolg zijn van menselijk handelen. De onderzoekers zoeken naar sporen tussen de brandresten en lezen zo het brandbeeld. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.