Afbeelding
Foto: pr.

Vakantietraining bij Warmunda

Warmond n SV Warmunda organiseerde op donderdag 6 mei een handbal-vakantietraining. Kinderen tussen de 7 en 15 jaar konden zich aanmelden, zodat zij kennis konden maken met de handbalsport.?

Het was een zeer geslaagde middag, waarin de kinderen in groepjes, ingedeeld op leeftijd, verschillende handbal gerelateerde oefeningen deden. Denk hierbij aan dribbeloefeningen, samenwerken en het leren van het sprongschot. Het weer werkte gelukkig mee. Het was droog en niet koud. Zoals altijd bij SV Warmunda stond plezier voorop.


Na de training, die anderhalf uur duurde, hebben de kinderen als afsluiting pannenkoeken gegeten. Uiteraard is hierbij rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Voor meer informatie over handballen bij SV Warmunda (voor kinderen en volwassenen) neem contact op via: warmunda@handbal.nl.


Volop voetbalplezier in de meivakantie

Sassenheim n Zowel bij voetbalclubs Ter Leede als Teylingen konden kinderen tijdens de meivakantie meedoen met verschillende toernooi. Teylingen organiseerde het Mini EK, en bij Ter Leede konden de voetballertjes meedoen met het Panna toernooi.

In aanloop naar, of rondom het EK2020, biedt de KNVB alle verenigingen in Nederland de mogelijkheid om een écht ‘Oranjefestival’ te organiseren. Daar hoefden ze bij RKVV Teylingen niet al te lang over na te denken; de meivakantie leek het beste moment voor een groot evenement. Over de gehele dag speelden er maar liefst 400 kinderen een 4 x 4 toernooi. Het team van Springplank groep 8 zich tot winnaar van het Combibrug/KNVB Oranjetoernooi 2021. Zij wonnen in de finale met 5-3 van het team van de Startbaan. Lees meer op www.deteylinger.nl. Naast het toernooi waren er ook ‘side events’ zoals voetbaldarten, snelheid-schieten en andere activiteiten. Voor de jongere kinderen uit groep 1 en 2 was er een Voetbal Speeltuin.

Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar is er de komende weken nog meer gelegenheid om te ontdekken hoe leuk voetballen is: zij mogen gratis en vrijblijvend meedoen met de voetbalcursus die op 19 mei start. Meer informatie hierover volgt via www.rkvvteylingen.nl.


Panna toernooi bij Ter Leede

Onder een dreigende lucht stonden zaterdag 8 mei om 9.00 uur de eerste spelers te wachten voor de inschrijving. Iedere speler kreeg een mooi oranje tenue en werd ingedeeld in zijn of haar leeftijdscategorie. Onder leiding van de 'Panna'-trainers werd een afwisselend programma afgewerkt. Voor de pauze veel techniek oefeningen en later afwerken op doel. Hierna werden verschillende kleine partijvormen gespeeld waarbij soms het doel was om te scoren of de bal in bezit te houden.


Talenten uitgekozen

Ondanks dat het in het laatste uur regende liepen alle spelers met een grote glimlach van het veld. Voor een aantal kwam daarna nog een leuke verrassing omdat per leeftijdscategorie een speler werd uitgekozen om in een vervolg dag met andere talenten nog een vergelijkbare ochtend te beleven. Voor Ties, Jette, Mohammed, Quinten en Jayden, James en Floris zal dit vervolg in de herfstvakantie plaatsvinden. Dit weekend zal binnen Ter Leede het vervolg van de interne competitie worden opgepakt.


Walat zet talent in op nieuwe werkplek

Warmond n MareGroep en Servicepunt Werk hebben samen met CoverWorks een mooie werkplek gerealiseerd voor Walat. De lokale onderneming is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van exclusieve bekleding voor luxe jachten. Dit biedt voor Walat dé plek waar hij zijn kennis en kunde kan inzetten voor het ambachtelijke werk van het bedrijf uit Warmond.

Als in juli 2020 een naaiatelier wordt ingericht binnen MareGroep, kan Walat direct zijn vakkundigheid laten zien. Met 35 jaar werkervaring in het naaiatelier van zijn familie in Syrië en als leidinggevende bij diverse fabrieken neemt hij veel kennis mee. Zijn vaardigheid bij het snijden van stoffen en omgang met de machines is buitengewoon. Zijn kundigheid wordt opgemerkt en aan het eind van het werkfittraject bij het naaiatelier is Walat klaar voor de volgende stap. Erik Don, accountmanager bij MareGroep, legt contact met CoverWorks, waarna alles voor Walat in een stroomversnelling komt.


Maakindustrie

Bij het Warmondse bedrijf werken mensen met verschillende nationaliteiten uit landen waar de maakindustrie groot is. “Wij merken dat zij beschikken over veel kunde en kennis en het ambacht omarmen. Wij stonden dan ook direct open voor deze samenwerking” aldus algemeen directeur Gerhard van Geest. “Wij hebben Walat een proefperiode aangeboden en zijn al vanaf de start heel tevreden. Walat past goed bij het bedrijf door zijn passie, vakmanschap en oog voor detail.”




Aansluiting

“Aansluiting vinden op de reguliere arbeidsmarkt is ontzettend belangrijk. Dat is iets waar wij naar streven voor iedereen die binnen komt“, aldus Kasia Wallusch van MareGroep. “De waarde van werk is groot. Werk biedt je leven een andere toekomst en perspectief. Wanneer je dat voor iemand kunt regelen, is dat fantastisch. Met mijn collega Caroline Hulsebosch van Servicepunt Werk kijk ik terug op een match die hopelijk nog jaren zal duren”.

Afbeelding
Blijdschap met de behaalde poulewinst tijdens Mini EK. | Foto: pr.