Explosie in de Westerstraat

Sassenheim n Door een explosie in een portiekwoning aan de Westerstraat is op maandag 10 mei brand uitgebroken.

Rond 15.00 uur kreeg de brandweer een melding. Er kwamen meerdere brandweerteams ter plaatsen, en ook werd uit voorzorg een traumahelikopter opgeroepen. Er bleken geen gewonden te zijn. De brandweer is tot maandagavond bezig geweest met nablussen.


De politie heeft een verdachte aangehouden. De 43-jarige man wordt verdacht van brandstichting. Lees meer op pagina 9.


Vuurwerkvrije gemeente weer op agenda

Teylingen n De fracties van ChristenUnie, GroenLinks, PvdA en Piket dienen opnieuw een motie in om de hele gemeente vuurwerkvrij te maken, behoudens de aangewezen vuurwerkzones.

De motie werd vorig jaar juli al ingediend, maar aangehouden. Volgens de fracties levert het afsteken geluids- en milieuoverlast op en een risico van letsel, met name voor mensen met klachten aan de luchtwegen. De gemeente heeft sinds een aantal jaar een regeling voor vuurwerkvrije zones, waarbij een bepaald draagvlak onder omwonenden moet zijn. Het draagvlak moeten de omwonenden zelf aantonen. De indieners van de motie willen dit nu omdraaien en Teylingen vuurwerkvrij maken, met uitzondering van bepaalde aangewezen vuurwerkzones. Op deze plekken moet dan aantoonbaar een bepaald draagvlak zijn onder de omwonenden voor het afsteken van vuurwerk. (NK)


Lotenverkoop

Voorhout n De Zonnebloem Voorhout gaat dit jaar ook hun loten verkopen via bestelenveloppen die huis aan huis bezorgd worden. De enveloppen worden de komende weken bezorgd in meerdere wijken in het zogeheten oude dorp. Op de envelop kan men aangeven hoeveel loten te ontvangen. Het bedrag voor deze loten kan in de envelop, om die vervolgens in de brievenbus te doen bij Tiny Beukhof, Agneshove 30. Zij zal dan het aantal bestelde loten bij de koper door de brievenbus gooien. In de overige wijken in Voorhout wordt, net als vorig jaar, een flyer bezorgd om digitaal loten te bestellen.