Applaus voor plan Seminarie

Warmond n Het ziet ernaar uit dat het integrale plan voor het gebied van het Groot Seminarie in Warmond de meerderheid van de gemeenteraad achter zich zal krijgen. De raadscommissie Ruimte was vorige week in ieder geval zeer positief.

Er is inmiddels al vele jaren over gesproken en gebeiteld aan het integrale plan over wonen en zorg in Mariënhof en verbouw van Mariënhaven en Mariëngaerde en de inrichting van het gebied met wegen, voetpaden, groen en het parkeren. Op 28 april vond er een digitale inspraakavond plaats. De plannen ontvingen daar voornamelijk een positief ontvangst. "Er is enorm veel geparticipeerd. Het gebied knapt zienderogen op", zo meldde ook wethouder Marlies Volten de raadscommissie. Zij raadde iedereen aan om eens een bezoek te brengen aan de kapel. "Hoe mooi je het kunt behouden door in gebruik te nemen", zo prees zij het erfgoed aan. Met de herinrichting komen nu bijna 200 woningen. In de raadscommissie Ruimte klonk vorige week niets dan lof. Wel werden er nog opmerkingen geplaatst rond het parkeren, de verbinding met de Herenweg en de prijs van de woningen. Met name de PvdA roerde dit laatste punt aan. Volgens Paul Witteman (PvdA) paste het prijspeil niet in de oude als nieuwe gemeentelijke Woonvisie. Hij sprak uit om wellicht in de gemeenteraad, als het integrale plan voor een besluit wordt voorgelegd, met een motie of amendement te komen. (NK)


Nog geen besluit Westerstraat

Sassenheim n Woonstichting Stek heeft nog geen beslissing genomen over wat er gaat gebeuren met de zes portiekwoningen aan de Westerstraat. Die zijn sinds vorige week onbewoonbaar na een explosie en brand in een van de woningen.

"We gaan de komende dagen bekijken welke toekomstmogelijkheden er nog voor deze huizen zijn," laat een woordvoerder van Stek weten. "Alle opties komen op tafel. Er is dus nog geen besluit genomen."

Een aantal bewoners heeft intussen onderdak gevonden bij familie of vrienden, één bewoner verblijft tijdelijk in een hotel. Met alle bewoners worden deze week gesprekken gevoerd. "We doen er alles aan om ze zo snel mogelijk weer zelfstandig onder dak te brengen, maar het is in elk geval duidelijk dat dit niet op korte termijn op déze plek zal zijn. Daarvoor zijn de woningen te zwaar beschadigd, " aldus de woordvoerder.