Initiatiefnemer Bastiaan Breukhoven is op donderdag 20 mei is met zijn Adry zorgteam op de weekmarkt van Noordwijk aanwezig. | Foto: pr.
Initiatiefnemer Bastiaan Breukhoven is op donderdag 20 mei is met zijn Adry zorgteam op de weekmarkt van Noordwijk aanwezig. | Foto: pr. Foto:

Adry thuiszorg start in de Bollenstreek

Regio/Zakelijk n Sinds deze week is er in de Bollenstreek een nieuwe thuiszorgorganisatie actief. Adry is een thuiszorgplatform vernoemd naar de zeer ondernemende en actieve oma van oprichter en eigenaar Bastiaan Breukhoven. “Ik ben Adry begonnen omdat ik besefte dat de zorg aan huis anders kan en moet. De tijd waarin wij leven vraagt om een nieuwe kijk op de zorg. Bij Adry draait het om de eigen regie, transparantie en gemak.'

Bij Adry krijgen cliënten zelf de regie in handen. Via het online boekingsplatform wordt een zorgverlener gekozen op basis van profiel, expertise en beschikbaarheid. Binnen enkele klikken is de gewenste zorg geregeld. Zonder tussenkomst van andere partijen. Naast het online boeken van thuiszorg, is er ook altijd telefonisch een medewerker beschikbaar. Bij Adry werken professionele zorgverleners die 24/7 beschikbaar zijn. Zij hebben, naast het leveren van (complexe) zorg, ook altijd tijd voor een praatje, een luisterend oor of een troostende schouder.


De kosten voor de inzet van Adry kunnen (gedeeltelijk) worden vergoed vanuit de zorgverzekering, via de gemeente of het zorgkantoor. Voor meer informatie, kijk op www.adryzorg.nl of bel naar 071-2301240.


Carbid schieten wel, maar jodelen op straat niet

Teylingen n Het ziet ernaar uit dat inwoners, als toestemming verleend wordt, met nieuwjaar mogen carbid schieten. De straatmuzikant moet toch wel elders zijn of haar vocale kunsten ten berde gaan brengen. De raadscommissie Bestuur was vorige week positief over een aanpassing daartoe in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Door Nico Kuyt

De wijziging van de APV gaat als snel hamerstuk naar de gemeenteraad voor een definitief besluit, maar is al door de raadscommissie omarmd. Het omvat diverse wijzigingen. Het gaat daarbij over de ligplaatsen van vaartuigen, het mogelijk maken onder bepaalde regels van het carbid schieten, het aan banden leggen van al te luidruchtige straatmuzikanten en een bevoegdheid aan de burgemeester om plekken aan te wijzen waar het samenscholen even niet gewenst is, zoals een hangplek met historie. In de raadscommissie Bestuur werd unaniem ingestemd met de wijzigingen. Met name het carbid schieten en het mogelijk maken om kleine evenementen te kunnen organiseren ontving een warm ontvangst onder de raadsleden. De gemeenteraad moet er op 3 juni nog een finale klap op geven, maar dit lijkt slechts een formaliteit.


SassemKwizzt gaat voor digitale prijsuitreiking

Sassenheim n Net als de derde editie van SassemKwizzt, is ook de bijbehorende prijsuitreiking grotendeels digitaal. Op vrijdag 21 mei is er een live uitzending op het YouTube kanaal van SassemKwizzt, waarin de winnaars bekend worden gemaakt.

De derde editie van SassemKwizzt werd door de coronamaatregelen een jaar later dan gepland gespeeld. In het laatste weekend van april gingen zo'n honderd teams digitaal aan de slag met het Kwizzboek. In 24 uur tijd moesten ze alle vragen in het boek beantwoorden. De teamcaptains brachten zondagmiddag de boeken ingevuld weer terug.


Naast de (digitale) gezelligheid, draait het natuurlijk ook een beetje om de eindklassering. Tijdens de laatste editie in 2019 ging de winst naar Beauty & Brains. De uitslag werd bekend gemaakt tijdens een feestavond. Dit jaar is bij elkaar komen nog niet mogelijk, en dus maakt de organisatie een feestelijke livestream.


Tijdens de uitzending is een compilatie van al het ingezonden beeldmateriaal te zien, en wordt een korte bingo ronde gespeeld, zodat alle teams kans maken op een prijsje. Alle winnaars van de categorieprijzen worden gebeld, en ook de teamcaptains van de teams in de top tien krijgen een belletje. Met alle tien wordt tijdens de uitzending gesproken, en de top drie krijgt de prijs op locatie uitgereikt.