NL-Alert op maandag 7 juni

Regio n NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties bij jou in de buurt. Op maandag 7 juni verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Ook in Zuid-Holland.

NL-Alert waarschuwt en informeert je bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een giftige stofwolk na een explosie. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.


Voor het ontvangen van NL-Alert hoef je niets in te stellen op je mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, je telefoonnummer blijft onbekend. Je ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op je mobiel, zie je NL-Alert ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden


Geen NL-Alert ontvangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het NL-Alert niet ontvangt: Je mobiele telefoon stond uit of op vliegtuigstand, je had tijdelijk geen bereik of jouw mobiele telefoon was niet verbonden met een zendmast die het NL-Alert uitzond.


Lezing over evangeliseren

Regio n Journalist en theoloog Hendro Munsterman staat op woensdag 26 mei van 19.30 tot 20.15 uur stil staan bij een christelijk fenomeen waar iedereen wel wat van vindt: evangeliseren.

De één denkt direct aan een Jehova's getuige en voor een ander zijn geitenwollen sokken en sandalen wat er in het hoofd op komt. De opdracht om uit te gaan over de hele wereld om ‘goed nieuws’ te brengen komt van Jezus zelf en is voor iedere christen bedoeld. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want bij menig christen en niet-christen gaan de wenkbrauwen omhoog wanneer het gaat om evangeliseren.


Want hoe doe je dat, durf je dat, en zit de wereld erop te wachten? Op deze en andere vragen rondom ‘oude' en ‘nieuwe' evangelisatie zal door Munsterman worden ingegaan. Spannende materie dus waar zeker ook niet iedere gelovige even warm voor loopt.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor deze online lezing op www.palliam.nl.