Workshop voor kinderen: Ik begrijp wat ik lees!

Regio n Of een kind nu de ondertiteling op tv of een boek leest, een samenvatting moet leren of door berichten op internet scrolt; in alles komt begrijpend lezen terug. En daar wringt vaak de schoen, want heel veel kinderen vinden begrijpend lezen ontzettend lastig.

Hierdoor wordt lesstof op school minder goed begrepen en is leren voor toetsen onnodig lastig met als gevolg een lager cijfer dan verwacht.


Op woensdagmiddag 9 juni van 14.30 tot 16.00 uur organiseert Bibliotheek Sassenheim in samenwerking met Praktijk Lisette Castelein een workshop begrijpend lezen voor kinderen uit groep 6 ?tot en met 8. Tijdens de workshop ‘Ik begrijp wat ik lees!’ geeft Lisette kinderen een aantal handvatten om het begrijpend lezen makkelijker te maken. Deze zijn zo praktisch dat ze de volgende dag al te gebruiken zijn.


Ondersteuning

Lisette heeft een enorme berg aan ervaring met begrijpend lezen en biedt al jaren begeleiding aan voor kinderen die dit lastig vinden. Omdat zij al 16 jaar in zowel het basisonderwijs als haar eigen praktijk werkt weet zij precies wat een kind nodig heeft om vooruit te komen en is daarom de uitgelezen persoon om hen hierbij te ondersteunen.


Deelname

Toegangskaarten zijn te bestellen aan de balie van de vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek of via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl. De kaarten zijn voor leden van de bibliotheek 11 euro, voor niet leden 12,50 euro.