VWF houdt digitale ALV

Warmond n De Vereniging tot viering van Warmonds Feesten houdt op dinsdag 15 juni zijn jaarlijkse ledenvergadering digitaal vanaf 20.30 uur. Tijdens deze ledenvergadering zullen de jaarcijfers besproken worden en de plannen voor dit jaar worden toegelicht. Verder is het natuurlijk mogelijk om vragen te stellen aan het bestuur of onderwerpen die betrekking hebben tot de activiteiten van de VWF bespreekbaar te maken. Aanmelden voor dit digitale overleg kan door een mail te sturen naar info@vwfwarmond.nl.Deelnemers ontvangen dan alle vergaderstukken en de link via zoom.


Golfclub opnieuw duurzaam

Warmond n Voor de derde keer op rij heeft Golfclub Kagerzoom het GEO Certificaat behaald. Het GEO Certificaat is een internationaal erkend certificaat uitgegeven door de Golf Environment Organisation, een organisatie in Schotland, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Door het behalen van dit certificaat heeft golfclub Kagerzoom aangetoond dat binnen een aantal bijzondere aandachtsgebieden alle noodzakelijke stappen zijn gezet om alles op en rond de baan duurzaam te beheren. Voor Golfclub Kagerzoom betreft dit onder andere het zuinig omgaan met energie, geen pesticiden gebruiken, maar juist proberen bijen (bijenhotel), vogels (nestkasten), vlinders (onder andere vlinderstruiken) en insecten (allerlei bomen en bloemen) te "bedienen". Als een club drie keer het certificaat heeft behaald wordt de termijn van drie jaar naar vijf jaar opgeschaald. De gegevens moeten wel elk jaar worden bijgehouden en het werk in de plantvakken gaat gewoon door. Zodra de maatregelen het toelaten, worden dit jaar weer een vogelexcursie, een plantenexcursie en een vleermuizenavond georganiseerd.


Telefonisten en chauffeurs

Regio n De Dierenambulance Leiden is op zoek naar vrijwilligers die als centralist of chauffeur aan de slag willen. Een centralist neemt de telefoon aan over gewonde of gevonden dieren. Chauffeurs gaan op de zaterdagen dieren naar de opvanglocaties in Den Haag, Delft en Zoetermeer brengen. Ook op andere dagen is extra hulp welkom. De chauffeurs kunnen de kilometerkosten declareren. Meer op www.dierenambulanceleiden.nl.