Hersteloperatie Opvangtoeslag

Teylingen n In de periode tot 27 mei 2021 hebben 33 gezinnen uit Teylingen zich aangemeld als mogelijk gedupeerde in de zorgtoeslagaffaire. Vijf van de 33 gezinnen met een hulpvraag zijn na een ‘lichte toets’ als gedupeerde aangemerkt en hebben inmiddels de 30.000 euro ontvangen.

Alle gezinnen zijn gebeld door het Sociaal Team met het hulpaanbod. De gezinnen die zich voor 15 februari hebben aangemeld hebben inmiddels vernomen of zij op basis van de lichte toets in aanmerking kwamen voor de 30.000 euro. Inmiddels is bekend dat één gezin na deze lichte toets niet is aangemerkt als gedupeerde. Dit gezin moet wachten tot de integrale beoordeling van hun dossier heeft plaatsgevonden. Dit kan duren tot november 2021. Een groot deel van de 33 gezinnen heeft zich na 15 februari aangemeld en wachten dus nog op de uitkomst van hun lichte toets. Gemeenten hebben geen inzicht in de exacte aantallen van gedupeerden. Gezinnen kunnen zich nog aanmelden tot 1 januari 2024.

Onlangs kwam ‘de Rotterdamse aanpak' van de toeslagenaffaire in het nieuws. Rotterdam gaat de schulden afbetalen van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten. In Rotterdam zijn dat naar verwachting enkele honderden ouders. Er zijn in Teylingen echter geen gedupeerden die in een gemeentelijk schuldentraject zitten. (NK)