Natuur Ontdekking Centrum gaat weer open

Warmond n Na maanden te zijn dicht geweest kan ook het Natuur Ontdekking Centrum weer haar deuren open en de activiteiten oppakken. Op zondag 13 juni is de opening, en is er de IVN Slootjesdag.

"Op alle mogelijke manieren gaan we de komende maanden mensen laten genieten van de natuur," schrijft het bestuur van het Natuur Ontdekking Centrum (NOCK). "Allereerst zijn we weer op de zondagmiddag open en is er bijna elke zondag wel iets bijzonders te beleven in ons centrum. Daarnaast organiseren we weer allerlei activiteiten."


IVN Slootjesdag

Op zondag 13 juni om 14.00 uur is de eerste activiteit, de IVN Slootjesdag. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar gaan rondom het NOCK op Koudenhoorn met een schepnetje ontdekken welke visjes en andere waterdiertjes er in de sloot leven. Onder leiding van het IVN, met hulp van een zoekkaart voor waterdiertjes zoeken ze het op. De middag is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd, begeleid door een (groot) ouder. Vanwege de huidige maatregelen is er plaats voor 12 kinderen en 6 begeleiders. Deelname kost 2 euro. Aanmelden kan via info@koudenhoornontdekken.nl.



Vaarexcursie Hylke Tromp

Op woensdagmiddag 16 juni vaart de Hylke Tromp voor de eerste keer dit seizoen voor het NOCK. Ze varen richting de Eendenkooi over de Kagerplassen. In de Zandsloot meren ze af en lopen we het laatste stukje naar de Eendenkooi. Er is plek voor 6 tot 8 deelnemers. Deelname kost 12,50 euro, en 5 euro voor kinderen. Meevaren is op eigen risico. Aanmelden via info@koudenhoornontdekken.nl..