Vrijwilligers van onder andere de Rotary steken de handen uit de mouwen in het Overbosch. | Foto: pr.
Vrijwilligers van onder andere de Rotary steken de handen uit de mouwen in het Overbosch. | Foto: pr. Foto: pr.

Alsnog samen in actie tijdens uitgestelde NLDoet

Voorhout n Meer dan 25 vrijwilligers hebben zaterdag 29 mei de handen uit de mouwen gestoken in het Overbosch tijdens NLDoet. Leden van de Rotary Club Voorhout en vrijwilligers van de stichting Vrienden van het Overbosch gingen samen aan de slag om 14 kub zand te verspreiden over de zandpaden in het bos.

Kruiwagens en een kleine tractor met aanhanger werden vol geschept en het bos ingereden om op de zandpaden weer geleegd te worden. Andere vrijwilligers gingen aan de slag om de de woekerplant, de Japanse Duizendknoop en brandnetels te verwijderen. Op de bloemenweide werden zaailingen van de esdoorn weg gehaald. Weer andere vrijwilligers zorgden voor koffie en koek en een lunch. Tijdens de lunch werden de deelnemers verrast met een optreden van Martine de Ket en Joep Derksen. Onder muzikale begeleiding van Martine op cello las Derksen een van zijn gedichten voor. Rond 15.00 uur waren de klussen geklaard en werd de zeventiende editie van NLDoet afgesloten met een welverdiend drankje. Voor elke vrijwilliger was er een bedankje in de vorm van een Tagetesplantje, beschikbaar gesteld door de Gemeenschapstuin de Elsgeesterhof in Voorhout.


NLDoet is ieder jaar in maart, maar vanwege de coronamaatregelen was het vrijwilligersevenement verplaatst naar eind mei.

Lees meer over NLDoet in de Gerto op pagina 17.