Afbeelding
Foto: pr.

Zwembaden weer open

Sassenheim n Zwembad de Wasbeek is weer open voor publiek. Bezoekers moeten wel vooraf reserveren.

Vanaf maandag 7 juni kunnen zwemmers weer terecht in het binnenzwembad, voor onder andere het banenzwemmen, de groepslessen en het recreatiezwemmen. Ook gezinszwemmen is weer mogelijk. Via www.wasbeek.nl kunnen bezoekers maximaal acht dagen van te voren reserveren.


Er gelden wel nog regels waar bezoekers zich aan dienen te houden. Zo wordt hen gevraagd om thuis alvast de zwemkleding onder de eigen kleding aan te doen. Na afloop kunnen zwemmers zich wel omkleden. Alle regels staan ook op de website van het zwembad.


Motorrijder overleden na val

Sassenheim n Op een rotonde op de Rijksstraatweg met de Oosthoutlaan kwam vrijdagavond 4 juni rond 21.15 uur een motorrijder ter val. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Toegesnelde hulpdiensten vonden de 52-jarige motorrijder op de weg en startten de reanimatie. Korte tijd later overleed het slachtoffer uit Voorhout aan zijn verwondingen.


Direct vloog ook de helikopter van het Mobiel Medisch Team (MMT) naar de plaats van het ongeval om eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de aanleiding van het ongeval. Agenten spraken met twee getuigen die het ongeval zagen. De politie sloot enige tijd de weg af voor sporenonderzoek.


Geen Biermarkt deze zomer

Sassenheim n De jaarlijkse Biermarkt op de Oude Haven wordt opnieuw een jaar doorgeschoven. De dertigste editie stond eigenlijk al afgelopen jaar gepland, maar moest door de corona-maatregelen uitgesteld worden. Nu laat de organisatie opnieuw weten de jubileumeditie te verplaatsen. "Wij vinden het allemaal nog erg onzeker en willen graag het 30-jarig jubileum vieren op de 'oude-normale-manier' vieren", schrijven ze op hun Facebookpagina. Het is de bedoeling dat op zondag 28 augustus 2022 het plein weer volstaat met bierliefhebbers.