Dierenambulance op zoek naar vrijwilligers

Regio n "De hele dag ontvangen wij telefoontjes met name over jonge vogels. Veel van die jonge vogels kunnen mensen vaak beter laten zitten, als de ouders nog in de buurt zijn. Dat vraagt veel uitleg van onze centralisten. Nog een dienst opvullen, omdat we daarvoor nog niemand hebben, lukt daardoor niet altijd. Daarom zijn we dringend op zoek naar extra centralisten."

Aan het woord is Yvonne Hijman, coördinator van de regionale Dierenambulance. "Kandidaten moet zich realiseren dat het veel van hen vraagt. Niet iedere beller heeft er begrip voor dat onze ambulance niet binnen een kwartier kan arriveren. In totaal hebben wij bij de ambulancedienst en het vogelasiel ruim 100 vrijwilligers actief, maar we komen nog een aantal vrijwilligers tekort".

"Naast centralisten zoeken we ook vrijwilligers, die bij voorkeur met eigen auto dieren naar opvang in Den Haag, Delft en Zoetermeer willen vervoeren. In het bijzonder op zaterdag. Onze opvangcapaciteit voor vogels is helaas te klein en andere wilde dieren mogen wij wel ophalen, maar niet houden totdat ze weer uitgezet kunnen worden. Alles wat wij zelf niet kunnen verzorgen moet daardoor dagelijks naar opvang elders worden vervoerd, in het bijzonder vogels naar Den Haag. Op dit moment hebben wij voor de zaterdag nog iemand nodig, die dergelijk ritten kan verzorgen, maar extra hulp op een van de andere dagen, is ook welkom. De kilometerkosten kan men declareren".


Meer informatie over deze vrijwilligersvacatures is te vinden op www.dierenambulanceleiden.nl.