Ingezonden: Miljoenentekort simpel omzetten in riant overschot

Ingezonden n "Eigenlijk te droevig voor woorden: de gemeente voorziet voor de jaren vanaf 2023 een structureel begrotingstekort van 2,2 miljoen euro. Dat staat in heldere bewoordingen in de Teylinger van afgelopen week. Een enorm bedrag dat de inwoners van onze gemeente straks samen extra moeten ophoesten, ieder jaar weer!

Als die financiële misère nou nog het gevolg zou zijn van COVID-19 , extra jeugdzorg of opvang van statushouders dan was dat tot daaraan toe. Maar dat de gemeente zichzelf armlastig maakt door volstrekt onnodige en veel te dure dure projecten is werkelijk onbegrijpelijk en getuigt van slecht bestuur.


Ik noem twee recente voorbeelden.

Het college van B en W heeft voorgesteld om twee belachelijk dure tennisbaantjes aan te leggen voor STV (circa €1.600.000, inclusief gederfde inkomsten bouwgrond Langeveld) omdat dit nu eenmaal in 2014, toen de wereld er nog heel anders uitzag, aan deze tennisclub was toegezegd. Dat onze gemeente nu al een overschot aan tennisbanen telt en andere verenigingen leegloop kennen, is blijkbaar geen beletsel om de twee ongetwijfeld duurste tennisbanen van Nederland aan te leggen.


Bizar is ook het plan om een megalomane parkeergarage onder het Hortusplein te graven. Met name gezien de kosten hebben de professionele partijen die de gemeente wilde aanhaken vanaf het begin duidelijk aangegeven er absoluut geen heil in te zien om de voorgestelde bijdrage te leveren aan de bouw (3.000.000 euro) en daar bovenop de jaarlijkse exploitatiekosten (van minstens 60.000 euro). Dat zou te denken moeten geven.


En let wel, nu heb ik het nog maar over 2 projecten, en alleen nog maar in de kern Sassenheim.


In dezelfde Teylinger van vorige week werd gememoreerd dat Warmond ooit een eigen Dagobert Duck heeft gehad. Tenzij die binnenkort weer opduikt en heel veel geld aan Teylingen schenkt stel ik voor dat ons gemeentebestuur de tering beter naar de nering zet!"


Gert Kloosterboer,
Sassenheim