Afbeelding
Foto: pr.

De Buitenplaats biedt officieel Algemeen Bijzonder onderwijs

Warmond n De denominatie van basisschool De Buitenplaats is gewijzigd van Rooms-Katholiek (RK) naar Algemeen Bijzonder (AB). Scholen voor AB onderwijs zijn niet gebonden aan één bepaalde levensbeschouwelijke stroming, maar zijn neutraal. Ieder kind is welkom, ongeacht gezindte. Dit was altijd al zo, maar het is nu officieel vastgelegd.

De Buitenplaats is ontstaan na twee fusies van drie scholen; De Waaier, De Alleman en Oostergeest. De ouders variëren van inwoners die in het dorp zijn geboren en getogen tot mensen die uit een grote stad zijn verhuisd. “Doel van de fusies was het behoud van een school voor het dorp én een school die optimaal past bij deze variëteit. De grondslag AB past hier het beste bij”, vertelt Gertie de Bruin, directeur van De Buitenplaats. “Met deze stap is het onderwijsaanbod in de gemeente verrijkt en daar zijn we trots op.”


Deze omzetting heeft geen enkele consequentie voor het onderwijs. “Wij blijven op dezelfde wijze vorm geven aan ons onderwijs en besteden bijvoorbeeld aandacht aan de christelijke feesten en andere religiën”, licht De Bruin toe. “Dit is een belangrijk onderdeel van onze geïntegreerde methode Alles-in- 1.”


Nadat de medezeggenschapsraad heeft ingestemd met de voorgenomen grondslagwijziging, is het voorstel voorgelegd aan de raad van toezicht van Sophia Scholen en aan de minister van onderwijs. Beide hebben hun goedkeuring gegeven.