Twee concerten Monward Consort

Warmond n Het Monward Consort treedt op zaterdag 19 juni op in de Protestantse Kerk (Herenweg 82). Er zijn twee gelijkluidende concerten om 17.00 en 19.30 uur. De concerten duren ongeveer één uur.

Het programma zal optimisme uitstralen. Met als hoofdbestanddeel het Amerikaanse strijkkwartet van Antonin Dvorák en als uitsmijter de vrolijke en onstuimige Fandango uit het strijkkwartet van Bocherini.

Nu de ontwikkeling in de corona-pandemie dit weer toe staat zijn deze optredens natuurlijk met in achtneming van de coronaregels regels, inclusief de anderhalve meter afstand. Op deze manier kunnen 50 mensen per concert dit optreden live in de kerk bijwonen. De reservering is open. Er zijn nog plaatsen beschikbaar via www.stichtingkamermuziekwarmond.nl.


Het concert is ook thuis te luisteren via https://tinyurl.com/monward2.


Tienermiddagen bij jongerenwerk

Voorhout n Naast de dinsdagen gaat het jongerenwerk van Welzijnskwartier ook weer van start met haar tienermiddagen op donderdag. Vanaf donderdag 17 juni staan er weer leuke activiteiten op de planning voor tieners tussen 10 en 14 jaar.

De start is op 17 juni met Flessenvoetbal, de weken er op volgen Levend Stratego, Sportmiddag, Oud-Hollandse middag en er wordt afgesloten met een heus Waterballonnengevecht. De activiteiten starten om 15.30 uur en duren tot 17.30 uur.


Ook zin om lekker actief bezig te zijn? Schrijf je dan in door een mailtje te sturen naar zoeychristiaanse@welzijnskwartier.nl of door een pb/dm te sturen via onze socials (jongerenwerk Teylingen).


De activiteiten worden georganiseerd in of vanuit jongerencentrum Ex Voto. Ex Voto is te vinden aan de Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout.


Scholieren op bezoek bij Oostergeest

Warmond n Het is voor de negentiende keer dat basisschoolleerlingen uit Warmond op bezoek gaan bij de historische buitenplaats Oostergeest. In de komende weken worden alle klassen van De Buitenplaats ontvangen voor de natuur- historie- en cultuurlessen. "Het is heel bijzonder dat deze lessen door kunnen gaan," zegt Lucelle Leemans, samen met haar man bewoners van Oostergeest. "Wij hebben in de organisatie aanpassingen aangebracht zodat wij de kinderen zo goed en veilig mogelijk kunnen ontvangen. Het is een samenspel tussen het landgoed, de school en de vrijwilligers. De leerlingen kunnen dit jaar nog niet op schoolreisje maar wel naar Oostergeest. Het is voor iedereen een feestje."