Afbeelding
Foto: pr./Carl Sprunken

Wat doet dat paaltje daar?

Warmond n De redactie ontving een foto van Carl Sprunken, die zich afvroeg waarom er een paaltje op het fietspad aan de Herenweg is geplaatst.

"Met het opknappen van de Herenweg is er tot mijn grote verbazing een paaltje geplaatst in het midden van het toch al smalle fietspad ter hoogte van de gedenknaald," schrijft Sprunken. "Gaat de 'verkeersdeskundige' die dit bedacht heeft er ook naast zitten met een hele grote EHBO-kist om de onnodige slachtoffers die dit paaltje gaat veroorzaken te verbinden? Of moet het daar staan omdat het anders niet aan de Europese regelgeving voldoet? De vele scholieren die hier dagelijks in groepjes fietsen wens ik veel sterke!"


Navraag bij de gemeente leert dat het om tijdelijke plaatsing gaat. "Op deze locatie zit een ijzeren deksel van een brandkraan. Aangezien de asfaltdeklaag nog moet worden aangebracht, steekt deze deksel nu nog ongeveer 3 centimeter boven het asfalt uit. Om er voor te zorgen dat fietsers niet tegen de verhoogde putdeksel kunnen fietsen, is er tijdelijk een goed zichtbaar paaltje geplaatst, " schrijft een woordvoerder. Op vrijdag 11 juni wordt de asfaltdeklaag aangebracht. "Dan ligt de deksel weer even hoog als het asfalt eromheen en kan er weer veilig worden gefietst zonder paaltje. Dan wordt het tijdelijk paaltje dus weer weggehaald."