De Regenboog behoudt keurmerk Vroeg Vreemde talen Onderwijs

Voorhout n Basisschool de Regenboog in Voorhout mag tot 2025 weer het EarlyBird keurmerk voeren. Dit kenmerkt de hoge kwaliteit van de Engelse lessen die worden gegeven vanaf groep 1. In Zuid-Holland voldoen slechts 20 scholen aan de gestelde eisen.

De EarlyBird organisatie begeleidt scholen bij het invoeren van Vroeg Vreemde talen Onderwijs. In 2016 kende zij het keurmerk voor het eerst toe aan de school. Elke vier jaar vindt er een toetsing plaats om na te gaan of het onderwijs in de Engelse taal nog steeds aan de landelijk gestelde standaard voldoet. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd.


Taalgevoelig

“Engels is een belangrijk onderdeel van het lesprogramma op De Regenboog”, vertelt directeur Esther Plompen. “Spelenderwijs wordt in groep 1 al begonnen met het aanbieden van de Engelse taal. Jonge kinderen zijn bevlogen en heel taalgevoelig. Hierdoor worden de kinderen steeds vaardiger in het communiceren in het Engels en voelen zij zich vrij om zich in het Engels te uiten.”


Native speaker

In de hogere groepen wordt niet alleen Engelse les gegeven, maar krijgen de kinderen ook in het Engels onderwijs over bijvoorbeeld kunstenaars of ontdekkingsreizen. Een native speaker gaat regelmatig met de kinderen in gesprek over thema's. "Door vroeg te beginnen met het aanbieden van een vreemde taal, vinden kinderen gemakkelijker hun weg in de maatschappij, die steeds internationaler wordt”, vindt Plompen.


Het team van De Regenboog is erg blij dat het Kwaliteitskeurmerk Vroeg Vreemde talen Onderwijs weer vier jaar aan de gevel mag prijken. In totaal 93 van de 6500 basisscholen in Nederland hebben een Early Bird keurmerk.