Het ontwerp is aanstaande zaterdag op groter formaat te bekijken in Park Rusthoff. | Foto: pr./BoschSlabbers
Het ontwerp is aanstaande zaterdag op groter formaat te bekijken in Park Rusthoff. | Foto: pr./BoschSlabbers Foto: pr.

Bekijk de plannen voor de Rode Loper in het park

Sassenheim n Het ontwerp voor de renovatie van de 'Rode Loper' in Park Rusthoff wordt op zaterdag 26 juni gepresenteerd. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn belangstellenden welkom in het paviljoen, in het midden van het park. Het bestuur van de Stichting Beheer Park Rusthoff is benieuwd naar de reacties.

Er is weer een stap gezet richting de renovatie van de ‘Rode Loper’. Nadat het ontwerp in januari is gemaakt, is dit daarna uitgebreid besproken, waarbij het oordeel van de Erfgoedcommissie van groot belang was. Nadat het ontwerp was toegelicht heeft de erfgoedcommissie een positief advies gegeven. Ook de Stichting Oud Sassenheim is enthousiast over het ontwerp.


Nieuwe linden

In deze periode werd ook weer eens duidelijk waarom het plan tot renovatie is opgepakt. Tijdens een inspectie van de linden op de ‘Rode Loper’ bleek één van de linden een holle stamvoet te hebben en is deze met een noodkapvergunning op 26 maart gerooid. Ook de andere linden vertonen holtes, maar kunnen theoretisch nog een aantal jaren mee. Echter, door de linden die vanwege de slechte staat zijn uitgevallen, heeft het lindenlaantje zijn ‘laaneffect’ verloren en oogt daarmee armetierig. Om dat te herstellen zal de laan in zijn geheel moeten worden vervangen. In het plan wordt dat gedaan met een fors formaat nieuwe linden.


Gastvrouwen en -heren gezocht voor Buurtkamers

Teylingen n Vorige week heeft Welzijn Teylingen het al mogen aankondigen, de buurtkamers zijn weer open in alle dorpskernen. Het zijn gezellige locaties waar buurtbewoners samen komen. Soms alleen voor een kop koffie en ontmoeting en soms ook voor aansluitende activiteiten, zoals een spelletje of een wandelclub. De bezoekers bepalen met elkaar het programma. Zo is iedere Buurtkamer anders.

De Buurtkamer is een ontmoetingsplek en wordt begeleid door vrijwilligers van Welzijn Teylingen. De gastheren/vrouwen verzorgen de ontvangst en hebben oog en een luisterend oor voor de bezoekers. Buurtbewoners kunnen elkaar beter leren kennen en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Daardoor ontstaat er onderlinge aandacht en begrip. Als vrijwillige gastheer/vrouw werk je samen in een team, je doet het met elkaar. Door een groeiend aantal bezoekers zijn wij op verschillende locaties op zoek naar uitbreiding van deze teams.

Interesse of meer weten? Neem contact op met info@welzijnteylingen.nl, of bel naar 0252-231805.

De Buurtkamers zijn gevestigd in Sassenheim in de Gildehof (Westerstraat) op maandag van 14.00 tot 16.00 uur; in de Bibliotheek (Kerklaan 42) op donderdag van 9.15 tot 11.00 uur, en in Sassembourg (Jan van Brabantweg 59) op maandag en dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. In Voorhout is de Buurtkamer is de Spelewey (Breughelhof 8), en geopend op maandag en vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur. In Warmond is de Buurtkamer in het Trefpunt (Herenweg 80) op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur.


'Voetballen als Oranje' bij Foreholte

Voorhout n Foreholte organiseert op zaterdag 3 juli van 9.00 tot 12.00 uur het Oranjefestival. Op deze dag is er een Mini-EK (4x4-toernooi) voor alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de Voorhoutse basisscholen. Je hoeft dus géén lid te zijn van Foreholte en deelname is gratis.

De spelers van Oranje en speelsters van de OranjeLeeuwinnen steunen deze festivals, ook zij zijn ooit begonnen als jong meisje of jongen bij één van de lokale amateurverenigingen. Aanmelden kan tot een week van tevoren via www.knvb.nl/alsoranje. Voor meer informatie, neem contact op via oranjefestival@foreholte.nl.

Afbeelding