Namens Kringloop Herenstraat 63 overhandigen Mieneke Reijnders (l) en Willy van Leeuwen (r) de cheque aan Jan Westerbeek van het Boerhaavehuis. | Foto: pr.
Namens Kringloop Herenstraat 63 overhandigen Mieneke Reijnders (l) en Willy van Leeuwen (r) de cheque aan Jan Westerbeek van het Boerhaavehuis. | Foto: pr. Foto: pr.

Kringloop Herenstraat 63 kan weer uitdelen

Sassenheim/Voorhout n Ondanks de beperkte openingstijden en daardoor beperkte inkomsten van de kringloopwinkel in Voorhout kunnen zij toch weer twee donaties doen. De eerste uitreikingen na een lange tijd. Dit keer aan het creatief atelier ‘t Bollenpalet in Sassenheim en Stichting het Boerhaavehuis in Voorhout.

Kristel Augustinus is persoonlijk begeleider op ‘t Bollenpalet. Dit atelier is een onderdeel van het Raamwerk, een organisatie die ondersteuning en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Of, zoals Kristel het noemt, een uitdaging.


Naast teken- en schilderwerken en leuke producten van textiel maken mensen in het keramiek atelier ambachtelijke en kunstzinnige objecten. Veel van deze artikelen worden ook verkocht in de winkel in de Zuilhofstraat.


Lockdown

Bij het ingaan van de tweede lockdown mogen de cliënten van het atelier weer fysiek aanwezig zijn op deze dagbestedingslocatie en weer creatief aan het werk met het maken van kunstwerken. Bij de start van de werkzaamheden moet men concluderen dat de keramiekoven de lockdown niet heeft overleefd. Reparatie geeft geen garantie dus een nieuwe oven aanschaffen is de enige optie. En daarvoor is Kristel in actie gekomen. Ze schreef een brief naar Kringloop Herenstraat 63 met het verzoek om een bijdrage te ontvangen voor het kunnen aankopen van een oven. Want de onaf-gebakken kunstwerken stapelen zich op.


Inzamelactie

Het totaalbedrag van een keramiekoven is 6000 euro. De kringloopwinkel wil daar als eerste donateur 1000 euro aan bijdragen. Enthousiaste vrijwilligers Ria van Werkhoven en Mieneke Vreuls togen naar ‘t Bollenpalet in Sassenheim en overhandigden de cheque aan Kristel en de aanwezige kunstenaars. De start van de inzamelactie is gemaakt.


Ook cheque voor Boerhaavetuin

Op zaterdagmiddag 19 juni is tijdens de donateursmiddag van de Boerhaavetuin in Voorhout ook een cheque overhandigd. Vrijwilliger Jan Westerbeek: “Wij hebben in het verleden een beroep gedaan op de Kringloop Herenstraat 63. De laatste keer voor een onkruidbrander, om de paden in de Boerhaavetuin milieuvriendelijk schoon te houden. Vorige week ontvingen wij een mail met de boodschap dat men ons een cheque wil overhandigen. Dat was een grote verrassing”.


De Boerhaavetuin heeft in het voorjaar een grote kostenpost gehad vanwege de vervanging van de buxushagen en dat is bij de Kringloop ook bekend geworden. “Een groot deel van de kosten is gedekt door extra donatie van de donateurs van de Boerhaavetuin en enkele fondsen uit de streek. Niet het volledige bedrag is hiermee gedekt. Met een tekort van 9000 euro is een cheque van 1000 euro voor de vervanging van de buxus natuurlijk meer dan welkom,” besluit Jan Westerbeek.


Ook donatie aanvragen?

Wilt u ook een donatie aanvragen voor uw vereniging of stichting? Doe een schriftelijk verzoek en lever dit in bij de winkel in de Herenstraat 63 in Voorhout. De vrijwilligers van de winkel beoordelen gezamenlijk de aanvraag.