Vele persoonlijke records werden verpulverd en de zwemmers kwamen er met ongeloof gevulde, blije ogen uit het water. | Foto: pr.
Vele persoonlijke records werden verpulverd en de zwemmers kwamen er met ongeloof gevulde, blije ogen uit het water. | Foto: pr. Foto: pr.

Eerste zwemwedstrijd van het jaar

Voorhout n De wedstrijdzwemmers van Zwemvereniging de Columbiaan zwommen op zaterdag 26 juni hun eerste zwemwedstrijd van dit kalenderjaar. Deze wedstrijd was de eerste in de coronaperiode en na de lange zwembadsluiting.

Door de coronacrisis en de bijbehorende sluiting van alle zwembaden mochten de vereniging voor de wedstrijdzwemmers eindelijk na 7 maanden weer een interne wedstrijd organiseren. De zwemmers stonden in de BinnenZee in Noordwijk te trappelen om weer hard te mogen zwemmen.

Sinds vorig jaar maart zijn er weinig zwemtrainingen geweest. De zwembaden in de regio gingen helemaal dicht en sommige gingen beperkt open. In het koude voorjaar, in april en mei trainden de zwemmers van twaalf jaar en ouder in het buitenbad in Hillegom en in Alphen aan den Rijn. Het water was opgewarmd tot 22/23 graden.


De afgelopen maand konden de zwemmers weer trainen in het binnenbad. Ze waren zeker fit gebleven; vanaf de beginperiode van corona zijn de zwemmers gaan buitensporten in Lisse op de atletiekbaan en op het kunstgrasveld bij de Wasbeek. Dat ze gegroeid waren bleek uit de resultaten van de wedstrijd. Vele persoonlijke records werden verpulverd en de zwemmers kwamen er met ongeloof gevulde, blije ogen uit het water. Hier doen de trainers het ook voor, samen creƫerden ze realistische doelen, en hebben ze weer een streven. Over twee weken is de tweede en laatste wedstrijd. Hopelijk wordt het komende seizoen gevuld met veel lessen, zodat de zwemmers hard en goed kunnen zwemmen.