Afbeelding
Foto: René van Dam

Andrea Bouma net niet op NK-podium

Sassenheim n Atlete Andrea Bouma heeft bij het NK Outdoor een persoonlijk record gelopen op de 400 meter. Haar 53,52 was goed voor een vijfde plaats.

Op de slotdag kwam Bouma in actie in de finale van de 400 meter. Op vrijdag had zij zich met de vierde tijd gekwalificeerd. Aan de start van de 400 meter finale stonden vele topatleten die kans maakten op een medaille. In de finale was het heel spannend. De Sassenheimse sprintster kwam uiteindelijk 0,08 tekort voor een plek op het podium. Begin juli hoort zij of ze bij de selectie zit voor de 4 x 400 meter estafette op de Olympische Spelen in Tokio.


Hoe beleeft een tweeling de puberteit?

Teylingen n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op donderdag 8 juli de online lezing 'Hoe beleeft een tweeling de puberteit?' voor ouders van meerlingen tussen de 11 en 18 jaar. Coks Feenstra, tweelingspecialist en auteur van 'Het Grote Tweelingenboek' licht typische tweelingsituaties toe die in de puberteit voorkomen.

Net als eenlingen zoeken tweelingen in de puberteit hun identiteit, maar voor hen is de situatie anders. Ze maken een dubbel losmakingsproces door (van ouders èn tweelingbroer/zus) en moeten hun eigen identiteit vinden, vanuit een nauwe betrokkenheid met hun co-twin. Geen makkelijke opgave, hoewel het tweelingzijn ook voordelen heeft in deze periode.


Drs. Coks Feenstra zal uitgebreid over de ontwikkeling van tweelingen in de puberteit spreken. Ook zal ze tips geven hoe je als ouder om kan gaan met een puberende meerling.


Hoe beleeft een tweeling de puberteit? is een lezing via Zoom op donderdag 8 juli van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 5 euro per aanmelding. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.