Aanvalster Femke van den Steenhoven in actie. | Foto: pr.
Aanvalster Femke van den Steenhoven in actie. | Foto: pr. Foto: pr.

MHC Voorhout C3 kampioen na trainingen op nationaal niveau

Voorhout n De meiden van hockeyclub Voorhout C3 hebben zaterdag 26 juni in een rechtsreeks duel met Alkemade C1 de titel gegrepen in hun jeugdklasse. Vanwege de coronamaatregelen bestond de competitie slechts uit drie wedstrijden. De voorbereiding was optimaal, dankzij twee trainingen van bekende hockeycoaches.

Allebei de teams hadden hun twee voorafgaande duels gewonnen. De onderlinge confrontatie op hockeyclub Voorhout moest dus de beslissing brengen. Voorhout had zich goed voorbereid. Trainers Bob van den Steenhoven en Charles Goossens hadden geregeld dat de meiden op 17 juni gasttraining kregen van Bram Lomans. Bram is trainer van het Nederlands team onder de 19 jaar en strafcornertrainer bij diverse hoofdklasseteams. Lomans leerde de meiden verschillende trucjes en technieken, waardoor de meiden hun tegenstander in het veld te snel af waren.


Op donderdag 24 juni was er een gasttraining van Sonja Thomann, oud bondscoach van het Duits nationaal team en voormalig coach van meerdere hoofdklasseclubs. Daarnaast heeft ze de hoogste trainingsgraad ter wereld. Thomann gaf de Voorhoutse meiden een masterclass voetenwerk, versnellen en afwerken. Dat bleek tijdens de titelstrijd zo zijn vruchten af te werpen. Jalou scoorde de 1-0, waarna Renske in het vierde kwart de bevrijdende 2-0 binnen schoot. Voor de meiden van de C3 kon het kampioensfeest daarna losbarsten.