Zomerse avondwandeling

Warmond n De natuurgidsen van IVN Leiden organiseren op vrijdagavond 9 juli om 19.00 uur een zomeravondwandeling in het landgoedbos van Huys te Warmont. 

Tijdens deze avondwandeling kunnen wandelaars genieten van kleuren, geuren en vogelzang. De gidsen vertellen over de flora en fauna op het landgoed. Ook de geschiedenis van het kasteel en de inrichting van het parkbos komen aan bod. Vroeger was het parkbos aangelegd in de barokke stijl, later werd dat de Engelse landschapsstijl. Elementen hiervan zijn nog steeds zichtbaar.


Aanmelden via HtW@hotmail.com. Geef op met hoeveel mensen je komt en kom je bij nader inzien niet, meld je dan weer even af. 


De start is bij de ingang aan de Herenweg 139, Warmond. Parkeren (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Voor verdere informatie, kijk op www.ivn.nl/leiden..


Curiosamarkt 

Warmond n De jaarlijkse Curiosamarkt is zondag 11 juli van 11.00 tot 16.00 uur rond het Dorpsplein bij de pomp in Warmond. De organisatie is in handen van galerie Het Oude Raadhuis.

Er zijn twintig kramen met mooie en leuke artikelen voor binnen- en buitenshuis. Fraai serviesgoed, zilver en bestek, maar ook klein meubilair, kunstvoorwerpen, sieraden en nog veel meer. Door de coronaregels zal de markt er dit jaar iets anders uitzien. De kramen staan wat verder uit elkaar, er zijn ruime looppaden en een goed aangegeven looproute, zodat het mogelijk is om de anderhalve meter aan te houden. De kramen beschikken allemaal over desinfecterende gel.


De galeries aan het plein, het Oude Raadhuis en de Pomp zijn beide vanaf 11.00 uur geopend. Meer informatie op www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl.


'Vrijheid vanuit Compassie'

Regio n De officiële opening van de zomertentoonstelling ‘Vrijheid vanuit Compassie' is op zondag 11 juli om 16.00 uur, en wordt verricht door burgemeester Carla Breuer, samen met haar collega-burgemeester Wendy Verkleij van Noordwijk. De tentoonstelling is tot en met 12 september dagelijks te bekijken in de Maria ter Zeekerk. Meer op www.palliam.nl.