Geslaagd!

Teylingen n Ook de volgende leerlingen kregen te horen dat ze geslaagd zijn:

Teylingen College Duinzigt

Vmbo TL

SASSENHEIM         
Luuk van Lochem

   

Teylingen College Leeuwenhorst

Havo

SASSENHEIM
Janne Colijn,


VOORHOUT
Daan van Zwieten,


Vwo

SASSENHEIM
Bram Koopmans


VOORHOUT
Lucas Braggaar,
Sophie van der Meer,


Nieuwe website voor GGD HM

Regio n GGD Hollands Midden heeft op woensdag 30 juni de nieuwe website gelanceerd. De website is 'modern, klantgericht, klantvriendelijk en digitoegankelijk', zo vindt de GGD. Het adres, ggdhm.nl, blijft hetzelfde.

Het ontwerp van de nieuwe website is fris en overzichtelijk. De bezoeker ziet in één oogopslag de zes meest gezochte onderwerpen, zoals corona, of de mogelijkheid om direct een afspraak te maken. De GGD monitort de bezoekerscijfers steeds, zodat ze precies die informatie kunnen geven waar mensen naar zoeken.

Het menu is duidelijk en bestaat uit een onderwerpenmenu en een menu voor professionals. De teksten zijn geschreven in eenvoudige taal, zodat de meeste mensen ze begrijpen.


De website is digitoegankelijk. Dat betekent dat mensen die niet (goed) kunnen zien of lezen, toch op de website terecht kunnen. Dit is getest door een extern bedrijf.

De oude website is gearchiveerd en kan via de archieffunctie op de website teruggekeken worden.


Gamen en autisme

regio n Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op donderdag 15 juli van 19.30 tot 21.30 uur de online lezing 'Autisme en gamen' voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme.

Gamen, het is de favoriete hobby van veel jongeren. Gamen heeft zeker veel positieve kenmerken, maar er zijn ook negatieve kanten. En het lijkt erop dat gamers met autisme eerder problematisch gamegedrag vertonen dan anderen. Nog meer dan bij gamers zonder autisme, heeft gamen voor de jongere mét autisme vaak een functie. Waarom is dit? In deze online lezing bespreken ze wat de signalen van problematisch gamegedrag zijn. Ook vertellen ze hoe je dit gedrag het best kunt begeleiden. 


De lezing wordt gegeven door André Parren, pedagoog en ervaringsdeskundige. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.