Afgelopen periode bouwde aannemer Heijmans de (tijdelijke) verkeersbrug over de Haarlemmertrekvaart, ten zuiden van de Noordwijkerhoekbrug. Met de plaatsing van de brug is fase 1 van de uitvoering afgerond. | Foto: pr.
Afgelopen periode bouwde aannemer Heijmans de (tijdelijke) verkeersbrug over de Haarlemmertrekvaart, ten zuiden van de Noordwijkerhoekbrug. Met de plaatsing van de brug is fase 1 van de uitvoering afgerond. | Foto: pr. Foto: pr.

Aanleg Randweg naar fase twee

Voorhout n Uitvoerder Heijmans is eind juni gestart met de tweede fase van de aanleg van de Noordelijke Randweg. In deze fase wordt gewerkt aan de fietstunnel die onder de N444 komt te liggen. Deze fietstunnel verbindt het fietspad langs de Noordelijke Randweg Voorhout met het fietspad langs de N444 in Noordwijk, zodat fietsers veilig, ongelijkvloers de provinciale weg kunnen kruisen.

In fase 2 wordt ook de voorbelasting aangebracht voor de nieuwe rotonde waarmee de randweg aansluit op de N444. Deze voorbelasting (zandpakket) is nodig om de ondergrond genoeg te laten inklinken om daarna de rotonde erop aan te leggen. De voorbelasting wordt aangebracht op het terrein tussen de N444 en de Haarlemmertrekvaart.


Het is de bedoeling dat de Noordelijke Randweg in de zomer van 2022 klaar is.