De Pink Ladies in actie voor de Bubble Barrier in Katwijk, dat plastic uit het water filtert. 'Tijdens het roeien vissen we ook vaak van alles uit het water’.
De Pink Ladies in actie voor de Bubble Barrier in Katwijk, dat plastic uit het water filtert. 'Tijdens het roeien vissen we ook vaak van alles uit het water’. Foto: pr

Roeivereniging Iris roeit voor Bubbels

Regio n Roeivereniging Iris uit Lisse organiseert met regelmaat tochten door de Bollenstreek maar ook verder daarbuiten. Op zaterdag 3 juli was een alternatief voor de Elfstedentocht, die voor het tweede jaar op rij niet door kon gaan. Weliswaar met een alternatieve route en alternatieve afstand, maar dat maakte het voor de deelnemers niet minder leuk.

De tocht startte al om 3.30 uur in de ochtend vanuit Lisse, in totaal met zes boten. Via de Kagerplassen, Hoogmade, met de zonsopkomst boven Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Woerdense Verlaat roeide de groep weer terug richting Lisse via Nieuwveen, Ter Aar en Abbenes. De negen uur durende tocht werd geroeid in estafettevorm, elk team bestond uit zes roeiers en een chauffeur die de teams steeds weer op de wisselplekken bracht. 


Een boot, de Pink Ladies, had een goed doel aan deze tocht gehangen; de Limes Bubble Barrier in Katwijk. Dit bestaat uit een gordijn van belletjes die in het water uit de Rijn worden geblazen ter hoogte van Katwijk, zodat al het plastic daar uit het water gefilterd kan worden voordat het de zee in stroomt. Voordat de tocht gevaren werd stond de teller al op 1280 euro, maar na de tocht loopt de teller nog steeds door. Met dank ook aan Langeveld Wijnen uit Sassenheim die dit fantastische initiatief beloonde met heerlijke flessen bubbels bij de prijsuitreiking. | Foto: pr.